adscode
adscode

Yabancı Dil Elçileri İzmir’de Buluştu

Yaşar Üniversitesi’nde düzenlenen Uluslararası İngiliz Dili Öğretimi Konferansı’na dünyanın birçok ülkesinden 250 dil eğitimcisi katıldı.

Yabancı Dil Elçileri İzmir’de Buluştu
Üniversite

Yaşar Üniversitesi(Y.Ü.) Yabancı Diller Yüksekokulu’nun düzenlemiş olduğu 2’inci Uluslararası Dil Eğitimi Konferansı’nda dil eğitimcileri için mesleki gelişim ilkeleri ve uygulamaları masaya yatırıldı. Konferansa aralarında yurtiçi ve yurtdışından üniversitelerden yönetici, akademisyen ve uzmanların bulunduğu 250’ye yakın eğitimci katıldı. ABD Eğitim Ataşesi George M.Chinnery’nin de katıldığı konferans Selçuk Yaşar Kampüsü’nde 2 gün boyunca sürdü.

Öğretmen önce öğrenci olabilmeli

 

Y.Ü. Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Engin Ayvaz, açılış konuşmasında iyi bir öğretmen olabilmenin birinci şartının hayat boyu iyi bir öğrenci olarak kalabilmek olduğunu söyledi. Ayvaz “Öğrencilerimizden sürekli kendilerini geliştirmelerini ve değişmelerini istiyoruz.  Peki eğitimciler olarak biz bunu ne kadar yerine getiriyoruz?” diye konuştu.

 

İngiltere’nin önde gelen öğretmen meslek kuruluşu IATEFL eski başkanı Peter Grundy mesleki eğitim ve gelişimin dil öğretiminin ayrılmaz bir parçası olduğunu; iyi bir öğretmenin geçmişe bakıp kendini değerlendirebilmesi gerektiğini ifade etti. Öğretmenlikte mesleki gelişimin önemini vurgulayan Grundy, dil eğitiminin sürekli gelişim içinde olduğunu, öğretmenlerin de bu gelişime ayak uydurmaları gerektiğini ifade etti. Dil eğitimi dalında dünyanın en önemli meslek kuruluşu ABD merkezli TESOL Inc. Başkanı Christine Coombe, eğitimde teorisyenler, öğrenciler ve öğretmenlerin önceliklerinin farklı olduğunu belirtti. Coombe  öğrencilerin hayatlarını değiştiren öğretmenlerini, akademik bilgisi ile değil, şefkat, adalet, mizah duygusu gibi insani vasıfları ile tanımladığını ve hatırladığını söyledi. 

 

İzmir’i tanıtacaklar

Organizasyon komitesi yetkilisi Sedef Kabasakal,   İzmirli dil eğitimcileri ile yabancı eğitimcilerle bir araya geldiklerini  ifade ederek, “Yabancı konuklarımız böylece İzmir’i tanıma imkanı buldular ve inanıyoruz ki ülkelerine döndüklerinde kentimizden övgüyle bahsedecekler” dedi.

 

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)