adscode
adscode

Yabancı Dil Sınavlarında Nasıl Başarılı Olunur?

İlk okuldan itibaren bütün öğrenciler yabancı dil sınavlarına girmeye başlamaktadır.

Yabancı Dil Sınavlarında Nasıl Başarılı Olunur?
Sınavlar
İlk okuldan itibaren bütün öğrenciler yabancı dil sınavlarına girmeye başlamaktadır. Bu sınavlar tabii ki her geçen yıl daha da zorlaşmaktadır. Bu nedenle yabancı dil eğitimine mümkün olduğunca erken başlamak gerekmektedir.

Erken yaşta dil öğrenmek hem çok daha kolay hem de çok önemlidir. Çünkü erken yaşta öğrenme hızı daha yüksektir ve zihin öğrenmeye daha açıktır. Bu nedenle dil eğitiminin yaşı birçok ülkede çok düşüktür. Ancak siz erken yaşta dil eğitimine başlayabilmiş şanslı kişilerden değilseniz, yabancı dilinizi nasıl geliştirebilirsiniz ve sınavlardan yüksek puan nasıl alabilirsiniz merak ediyorsanız işte sizlere işinize yarayabilecek birkaç öneri!

Yabancı dil öğrenmek istiyorsanız öncelikle kendi başınıza hergün çalışmalısınız. Dil seviyenize göre göre bu bir grammer kitabı da olabilir, konu çalışması da olabilir test ya da alıştırma da... Bunun tespitini kendi başınıza yapıp sonrasında da kendinize bir çalışma planı oluşurabilirsiniz. Burada en önemli şey verimli bir çalışma yapmak ve bu çalışma ve programı kısa süre de olsa hergün uygulamaktır. Bir süreklilik e çalışma ritmi edindiğinizde siz de göreceksiniz çok kısa bir zamanda büyük mesafeler kat edeceksiniz ve bunu gördüğünüzde sonuca siz bile şaşıracaksınız.

Belli bir temel oluşturduktan sonra grammer sayfasını kapatabilir daha çok uygulamalı çalışmalar yapabilirsiniz. Mesela hergün belli bir oranda okuma yapabilirsiniz. Bu okumalarınızı başta kısa metinlerden kitaplara doğru ilerletirsiniz. Örneğin, ilk önce hergün çalıştığınız dilde yayımlanan bir gazetenin haberlerini okur sonrasında da bunları tercüme edip bilmediğiniz kelimeler için bir not defteri oluşturabilirsiniz.

Diğelim Fransızca çalışıyorsunuz ve  Le Monde okumaya çalışıyorsunuz. Burada ilk başta 
fransızca tercüme desteği alabilir, sonrasında da kendi başınıza çalışmalar yapmaya başlarsınız. Burada eğer başta profesyonel bir destek isterseniz hedeftercume.comdan destek alabilirsiniz.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)