adscode
adscode

Yabancı Öğrenciler İzmir'e Hayran Kaldı

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi(TÖMER) öğrencileri için İzmir gezisi düzenlendi.

Yabancı Öğrenciler İzmir'e Hayran Kaldı
Üniversite
Hindistan'dan Yunanistan'a, Kenya'dan Kazakistan'a kadar birçok ülkeden gelerek İKÇÜ TÖMER'de Türkçe öğrenen gençler, Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi'nin Türk Dili ve Edebiyatı, Tarih, Türk-İslam Arkeolojisi Bölümleri hocalarının rehberliğinde İzmir'in tarihî mekânlarını gezdi.

İzmir gezisine Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğretim üyeleri Yrd.Doç.Dr. Ünal Şenel, Yrd.Doç.Dr. Selçuk Türkyılmaz, Tarih Bölümü'nden Yrd.Doç.Dr. İrfan Kökdaş, Felsefe Bölümü'nden Yrd.Doç.Dr. Muhammet Özdemir, Türk-İslam Arkeolojisi Bölümü'nden Yrd.Doç.Dr. Sema Küskü, okutmanlar Ebru Ada, Esra Çorbacı, Esra Akyol ile TÖMER personeli Aytaç Altıner katıldı.

İzmir'in sembolü Saat Kulesi'nin bulunduğu Konak Meydanından başlayan gezi, Kemeraltı Camii, Kızlarağası Hanı, Hisar Camii, Salepçioğlu Camii, Agora Müzesi, Emir Sultan Türbesi ve Kemeraltı çarşısının gezilmesiyle noktalandı.

HAYRANLIKLA GEZDİLER
Misafir öğrenciler, İzmir'in Antik dönemden itibaren sahip olduğu tarihi miraslar hakkında bilgi sahibi oldu. Çoğunluğu Afrika ülkelerinden gelen öğrenciler, özellikle Kızlarağası Hanı'nın otantik atmosferinden, Salepçioğlu Camii'nin orijinal mimarisinden, Emir Sultan Dergâhı hazinesinde bulunan çok çeşitli mezar taşlarından ve Kemeraltı Çarşısının renkli ve hareketli yapısından oldukça etkilendi.

ESNAFLA TÜRKÇE PRATİĞİ
Kemeraltı esnafıyla konuşarak Türkçelerini geliştiren İKÇÜ TÖMER öğrencileri, uygulamalı Türkçe öğretiminin kendileri için çok yararlı olduğunu söyledi. Gezi sonunda, İzmir'le ilgili olarak duygu ve düşüncelerini dile getiren öğrenciler, İzmir'in göründüğünden çok daha köklü, zengin ve heyecan verici bir şehir olduğunu vurguladılar. İzmir'in doğal güzellikleri yanında tarihî yönden de zengin bir şehir olduğunu keşfettiklerini belirten öğrenciler, şehrin hareketli ve canlı hayatını çok sevdiklerini söylediler.

TÜRK KÜLTÜRÜNÜ TANIYORLAR
İKÇÜ TÖMER hocaları da öğrencilerin Türkçe'yi öğrenirken Türkiye'yi ve Türk kültürünü de yakından tanımaları için İzmir ve çevresine sık sık geziler düzenleyeceklerini dile getirdiler.

 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)