adscode
adscode

Yabancı Özel Liselere Ön Kayıtlar Başladı

Yeni öğretim yılında TEOG puanları ile yabancı liselere ön kayıt işlemleri başladı. Yabancı özel liselere ön kayıt tarihleri açıklandı.

Yabancı Özel Liselere Ön Kayıtlar Başladı
Sınavlar


Ön kayıtların başlamasın az bir zaman kala öğrenciler ve veliler hem TEOG tercih işlemlerini hem de özel liselere kayıt işlemlerini merak ediyorlar.

Türkiye Özel Okullar Birliği Derneği’nin yaptığı açıklamalar ve TEOG sınav haber turu hakkında detaylı bilgi haberimizin devamındadır.

2014-2015 eğitim öğretim yılı TEOG puanları ile yabancı liselere ön kayıt işlemleri başlıyor. Yabancı özel liselere ön kayıt tarihleri 4-5 Ağustos olarak belirlendi. Yabancı özel liselere kesin kayıt tarihleri de 6-7 Ağustos 2014 günleri olarak belirlendi.

Özel Okullar Yerleştirme Puanına göre alım yapacak olan özel okullar TEOG taban puanlarını ilan ettiler. 

Türkiye Özel Okullar Birliği Derneği tarafından yapılan açıklamalara göre; en yüksek puanlı özel okul her yıl olduğu gibi bu yıl da Amerikan Robert Lisesi oldu. Üsküdar Amerikan Lisesi 790,000 ile en yüksek ikinci puanlı özel okul olurken bu liseleri Alman Lisesi 775,000 puan ile 3.sırada takip etti.

Özel okullara ön kayıt işlemleri 4-5 Ağustos tarihlerinde yapılabilecek ve kesin kayıtlar 6-7 Ağustos tarihlerinde yapılacak. Yabancı özel liselerin taban puanları ve kontenjanları içeren tablo aşağıdadır.


 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)