adscode
adscode

​YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ

​YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ
Okullardan Haberler

Kurucu: Dr. Suat İ. Günsel
Rektör: Prof. Ümit Hassan
Kuruluş tarihi: 1988
Bulunduğu il: Lefkoşa
Akademik birimleri: Açık ve Uzaktan Eğitim, Atatürk Eğitim, Diş Hekimliği, Eczacılık, Fen-Edebiyat, Güzel Sanatlar ve Tasarım, Hukuk, İktisadi ve İdari Bilimler, İlahiyat, İletişim, Mimarlık, Mühendislik, Sağlık Bilimleri, Sahne Sanatları, Tıp, Veteriner olmak üzere 16 fakültesi, 6 enstitüsü, 2 yüksekokulu, 4 MYO’su bulunuyor. 
Öğrenci sayısı: 30.000.
Akademik personel sayısı: 1.517.
Burs olanakları: Tam Burs, yüzde 75, yüzde 50 ve yüzde 25  olmak üzere ÖSYM Bursları’nın yanı sıra 139 bölümde Tercih Bursu var. Tercih Bursları bölümlere ve tercih sıralarına göre yüzde 50, yüzde 40, yüzde 30, yüzde 25, yüzde 20, yüzde 15, yüzde 10 şeklinde değişiyor. Sporcu Bursu ile Kardeş İndirimi gibi öğrencilere çeşitli burs imkânları sunan üniversitede yurt, yemek ve öğrenimi kapsayan 'ekonomik paket' seçenekleri var.  
Yurt olanakları: 7’si kız, 7’si erkek yurdu olmak üzere 14 blokluk yapı düzeni içerisinde 5.000 öğrenci kapasiteli yurtları mevcut. Yurt bloklarının yanı sıra “Rezidans” ,“Apart Tipi” ve “Stüdyo Tipi” daireler de kampüste yer alıyor.
Öğrenci kulübü sayısı: 122 öğrenci kulübü bulunuyor.
Yurt içi ve yurt dışı üniversitelerle ikili anlaşmaları: 40 ülkeden 130 üniversite ile bilimsel proje ortaklığı var.
Öğrenim ücreti: 5.600 TL ile 51.000 TL arasında değişiyor.
Öğrenciler neden sizi seçsin?
Aday öğrencilerimiz öncelikle bir kampüs üniversitesinde okumanın ayrıcalığını yaşamak için Yakın Doğu’yu seçmeliler. Ayrıca 118 ülkeden gelen ve 188 ayrı branşta öğrenim gören öğrenciler ile arkadaşlıklar kurup farklı kültürleri ve farklı meslek sahiplerini tanıma fırsatı bulacakları için böyle bir sosyal- kültürel zenginliğe sahip olacakları için Yakın Doğu Üniversitesi’ni seçmeliler…  Tüm bunlarla beraber üniversite olarak bildiğini okuyan, araştıran, eleştirel düşünebilen, sorgulayan, yaparak ve üreterek öğrenen öğrenciler yetiştirdiğimiz için Yakın Doğu Üniversitesi’ni seçmeliler…
İletişim bilgisi: www.neu.edu.tr


 
 
 
 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)