adscode
adscode

YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ

YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ

YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ
Üniversite Rehberi

 

Kurucu: Dr. Suat İ. Günsel

Rektör: Prof. Ümit Hassan

Kuruluş tarihi: 1988

Bulunduğu il: Lefkoşa - KKTC

Akademik birimleri: 19 fakültesi, 6 enstitüsü, 5 yüksekokulu bulunuyor.

Öğrenci sayısı: 30.000

Akademik personel sayısı: 1.714 akademik personeli var.

Burs olanakları: ÖSYM burslarının yanı sıra bölümlere ve tercih sıralarına göre yüzde 50, yüzde 25, yüzde 20, yüzde 15, yüzde 10 şeklinde değişen Tercih Bursları, Sporcu Bursu ile Kardeş İndirimi gibi burs imkânları var. Ayrıca yurt, yemek ve öğrenimi kapsayan 'ekonomik paket' seçenekleri de bulunuyor.

Yurt olanakları: 1, 2, 3 ve 4 kişilik oda alternatiflerine sahip 7’si kız yurdu, 7’si erkek yurdu olmak üzere 14 blokluk yapı düzeni içerisinde toplam 5 bin öğrenci kapasiteli yurtlarıyla hizmet vermekte. Ayrıca Rezidans, Apart Tipi ve Stüdyo Tipi daireler de kampüs içerisinde bulunuyor.

Öğrenci kulübü sayısı: 122 öğrenci kulübü bulunuyor.

Yurt içi ve yurt dışı üniversitelerle ikili anlaşmaları: 42 ülkeden 130 üniversite ile bilimsel proje ortaklığı var.

Öğrenim ücreti: Tıp Fakültesi 5.100 TL ile 58.500 TL aralığında değişiyor. Yüzde 50 burs seçeneğiyle Tıp Fakültesi’nin yıllık öğrenim ücreti 29.250 TL’ye kadar düşüyor. Üniversitenin Ekonomik Paket’leri ise 11.760 TL’den başlıyor.

Öğrenciler neden sizi seçsin?

Aday öğrencilerimiz öncelikle bir kampüs üniversitesinde okumanın ayrıcalığını yaşamak için Yakın Doğu’yu seçmeliler. Ayrıca 124 ülkeden gelen ve 196 ayrı branşta öğrenim gören öğrenciler ile arkadaşlıklar kurup farklı kültürleri ve farklı meslek sahiplerini tanıma fırsatı bulacakları için; böyle bir sosyal- kültürel zenginliğe sahip olacakları için Yakın Doğu Üniversitesi’ni seçmeliler… Tüm bunlarla beraber üniversite olarak bildiğini okuyan, araştıran, eleştirel düşünebilen, sorgulayan, yaparak ve üreterek öğrenen öğrenciler yetiştirdiğimiz için Yakın Doğu Üniversitesi’ni seçmeliler…

İletişim bilgisi: www.neu.edu.tr

 

 

 

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)