adscode
adscode

Yapay Zeka, 4 yaşındaki çocukla aynı IQ'da...

Araştırmacılar, yapay zeka makinesinin dört yaşında bir çocukla aynı IQ'ya sahip olduğunu ispatladı!

Yapay Zeka, 4 yaşındaki çocukla aynı IQ'da...
Bilim Teknoloji
Yapay Zeka (AI) makineleri karmaşık hesaplamaları insanlardan çok daha iyi yapabiliyor ve oldukça iyi satranç oynayabiliyor. Araştırmacılar bu kez yeni bir IQ testi ile Yapay Zeka kavramının sınırlarını zorlamaya devam etti. Buna bağlı olarak bilim insanları dünyanın en zeki Yapay Zeka makinelerinden birinin dört yaşındaki bir çocukla aynı IQ'ya sahip olabileceğini ortaya koydu.

Massachusetts Teknoloji Enstitüsü (MIT) tarafından geliştirilen bir Yapay Zeka Makinesi, Illinois Üniversitesi'nden Stellan Ohlsson liderliğindeki bir araştırma ekibi tarafından uygulamaya tabi tutuldu. ConceptNet 4 isimli akıllı makine dört yaşındaki çocuklar için ayarlanmış bir sözlü muhakemeden geçirildi. Sınav, beş kategoride soru sorularak çocukların IQ'sunun hesaplanmasını sağlıyor.

Kelime kategorisi "kedi nedir?" gibi sorular içerirken, bilgi kategorisinde ise "bir kaplanı nerede bulabilirsiniz?" tarzında sorular yer alıyor. ConceptNet 4'ü sorularla baş edebilmesi için aynı IQ testine sokan araştırmacılar akıllı makinenin başarılı sonuçlar verdiğini bildiriyorlar.

Tüm kategorilerdeki sonuçlar analiz edildiğinde, Yapay Zeka makinesinin ortalama olarak dört yaşındaki bir çocukla aynı IQ seviyesinde olduğu kabul edildi. İngiliz fizikçi Stephen Hawking, geçtiğimiz günlerde BBC News'e verdiği bir demeçte Yapay Zeka (AI) kavramının insanlığın yok olmasına yol açabileceğini düşündüğünü söylemişti. Bu durum ihtimaller dahilinde olsa bile o noktaya ulaşmak ve robotların ayaklanmasına şahit olmak için önümüzde daha çok uzun bir zaman olduğu kesin.

http://www.chip.com.tr/

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)