adscode
adscode

Yardıma Muhtaç Aileye Kreş Desteği Geliyor

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, çalışan kadınlara, kreş yardımı yapılmasına ilişkin projeyi genişletiyor. Kreş desteğinden yardıma muhtaç ailelerin çocukları da yararlanacak.

Yardıma Muhtaç Aileye Kreş Desteği Geliyor
Anaokulu

Hükümet, gelir düzeyi düşük ailelere yaptığı yardımlara bir yenisini daha eklemeye hazırlanıyor. Bu çerçevede, gıda, yakacak ve nakdi yardımların yanı sıra yardıma muhtaç ailelerin, 0-5 yaş çocuklarına ‘kreş desteği’ de verilecek. Çalışan kadınlara, kreş yardımı yapılmasına ilişkin proje hazırlayan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, kreş yardımının kapsamını genişletme kararı aldı. Hazırlanan proje çerçevesinde, çalışan kadınların yanı sıra, gelir düzeyi düşük ailelere de kreş yardımı ve gündüz bakım evi hizmeti yardımı yapılması öngörüldü. 2013 yılı sonuna kadar tamamlanması planlanan projede, gelir düzeyi düşük ailelere yapılacak kreş yardımı için model oluşturuluyor.

Devlet çalışan annenin yanında

Projeye göre, gelir durumu düşük ve devletten yardım alan kadınların, bir işte çalışmaları halinde kreş yardımı yapılması hedefleniyor. Proje, gelir düzeyi düşük ailelerin çocuklarına da fırsat eşitliği sağlanması ve aynı ailelerin istihdam edilmesini sağlayacak. Yapılacak kreş yardım tutarının sabit tutulması öngörülüyor. Kreşlerle de görüşmeler yapılarak, gelir düzeyi düşük ailelerin çocuklarına daha düşük ücretten hizmet vermeleri sağlanacak. Öte yandan, ulusal istihdam stratejisinde, gelir düzeyi düşük ailelerin dışında çalışan kadınlara da yardım yapılması planlanıyor. Buna göre, kreş yardımı özel sektörü de kapsayacak. Tutar, vergiden mahsup edilecek. Belirli büyüklükteki işyerlerinde ise kreş açılması zorunlu hale gelecek. Söz konusu düzenlemenin de önümüzdeki yıl hayata geçirilmesi öngörülüyor.

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)