adscode
adscode

Yaşam biçimimiz daha ne kadar değişecek?

Evde, sokakta, işyerinde, otobüste, uçakta, metroda, AVM’de, restoranda, kütüphanede, herkesin elinde bir akıllı telefon.

Yaşam biçimimiz daha ne kadar değişecek?
Milliyet Diyalog
En yakınındakiyle değil, en uzaktakilerle sosyalleşmeye çalışıyor!


Onsuz yapamıyor, bağlantı kesildiğinde karalar bağlıyor.
İnternet, insan yaşamını değiştiren, gelmiş geçmiş en büyük icatlardan biriydi ama sanki sosyal medya ve akıllı telefonlar onun da ötesine geçti!
Sosyal medya, beğenelim, beğenmeyelim, alışkanlıklarımızı tümüyle değiştirdi.
Onunla da kalmadı, bağımlı hale getirdi.
Peki, gerçekten de sosyalleştiriyor mu? Yoksa daha da yalnızlaştırıyor mu?..
Özellikle gençler arasında çok yaygın olan sosyal medya, tahminlerin çok ötesine geçerek, emekliler arasında da hızla yayılıyor. Çalışanlar için ise pek çok meslek grubu için zaten olmazsa olmazların başında geliyor.
Yararları ve zararları konusunda, her iki fikri savunanlar da var. Anlattıkları pek çok ayrıntıya siz de hak verebilirsiniz. Ama kesin olan bir şey var ki her şeyin fazlası gibi sosyal medyanın da fazlası zarar.
Tıpkı, dizilere kilitlenenlerin, dışarıdaki gerçek dünyayı unutup, sanal dünyanın esiri olmaları gibi.
Sohbet etmeyi unuttuk, en son ne zaman mektup yazdığını ya da bir yılbaşı kartı gönderdiğini hatırlayan var mı?
Peki ya fotoğraf albümleri, müzik setleri, hesap makineleri, banka ve benzeri yerlere fatura ödemek için gitmeler ve daha pek çok alışkanlıklar? Onlar da hayatımızdan çoktan çıktı.
Sanal alışveriş hızla artıyor. Yarın, bırakın giyim kuşamı, pazar alışverişinin tamamını da sanal ortamda yaparsak, hiç şaşırtıcı olmaz. Zaten vardı ama daha da vazgeçilmez hale gelecek ve insan insana kontak kuracağımız ortamlar neredeyse yok olup gidecek. Daha da vahimi, hiç konuşmadan geçen günlerimiz olacak. Dilimizin yerini parmaklarımız alacak!..

Yazının devamı için tıklayınız

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)