adscode
adscode

YAŞAR ÜNİVERSİTESİ

YAŞAR ÜNİVERSİTESİ
Okullardan Haberler

Kurucu: Selçuk Yaşar

Rektör: Prof. Dr. M. Cemali Dinçer

Kuruluş tarihi: 2001

Bulunduğu il: İzmir

Akademik birimleri: Fen-Edebiyat, İktisadi ve İdari Bilimler, İletişim, İnsan ve Toplum Bilimleri, İşletme, Hukuku, Sanat ve Tasarım, Mühendislik ve Mimarlık olmak üzere 9 fakülte, 4 yüksekokul, 2 enstitü bulunuyor.

Öğrenci sayısı: 8.983 öğrencisi var.

Akademik personel sayısı: 426 akademik personeli bulunuyor.

Burs olanakları: Eğitim-Öğretim, Akademik Başarı, Yetenek, Barınma bursları sunuyor.

Yurt olanakları: 400 kişi kapasiteli yurdu var.

Öğrenci kulübü sayısı: 39 öğrenci kulübü faaliyet gösteriyor.

Yurt içi ve yurt dışı üniversitelerle ikili anlaşmaları: Erasmus, Global Exchange ve ISEP programları kapsamında   500’den fazla üniversiteyle anlaşması bulunuyor.

Öğrenciler neden sizi seçsin?

Yaşar Üniversitesi, “Bilim, Birlik, Başarı” sloganıyla bilim kültürünü yerleştirmeyi, yerel ve küresel anlamda toplumun gelişimine katkıda bulunan yüksek kaliteli eğitim ve araştırma faaliyetlerinde bulunmayı amaçlamaktadır.

Yaşar Üniversitesi’nin temel felsefesi, evrensel değerler ve sorgulamaya dayalı bir bakış açısı ile bireylerin akademik gelişimlerini sağlamanın yanı sıra zihinsel, kültürel ve sosyal gelişimlerine yeni ve geniş bir kapı açmaktır. Yaşar Üniversitesi bu felsefeyi, öğrencilerine farklı kültür ve disiplinleri tanımaları için sağladığı olanaklarla desteklemektedir. 

Gerek akademik başarısı gerekse uluslararası standartlar doğrultusunda sağladığı şartlar nedeniyle Türk öğrencilerin yanı sıra çok sayıda yabancı öğrenci de bir kent üniversitesi olan Yaşar Üniversitesi’ni tercih etmektedir.

Yaşar Üniversitesi Türkiye’nin en güvenilir şirketlerini bünyesinde barındıran Yaşar Holding’in kurmuş olduğu vakfın üniversitesidir. Yaşar Eğitim Kültür Vakfı tarafından kurulan üniversitemizde öğrencilerimiz ve mezunlarımız Yaşar Grup şirketlerinde staj imkânlarına da sahiptir.

Ayrıca öğrencileri başarılı bir profesyonel yaşama hazırlamayı amaçlayan Yaşar Üniversitesi, bu kapsamda Kariyer ve Mezunlar Merkezi Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve akademik dönem boyunca süren “Kariyer Günleri” etkinlikleri ile sektör temsilcilerini, öğrenciler ve mezunlarla bir araya getirmektedir.

İletişim Bilgisi:  HYPERLINK "http://www.yasar.edu.tr" www.yasar.edu.tr


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)