adscode
adscode

YAŞAR ÜNİVERSİTESİ

YAŞAR ÜNİVERSİTESİ

YAŞAR ÜNİVERSİTESİ
Üniversite Rehberi

 

 

Kurucu: Selçuk Yaşar

Rektör: Prof. Dr. Mehmet Cemali Dinçer

Kuruluş tarihi: 2001

Bulunduğu il: İzmir

Akademik birimleri: Fen Edebiyat, İktisadi ve İdari Bilimler, İletişim, İnsan ve Toplum Bilimleri, İşletme, Hukuk, Sanat ve Tasarım, Mühendislik, Mimarlık olmak üzere 9 fakültesi, Uygulamalı Bilimler ve Yabancı Diller Yüksekokulu, Meslek Yüksekokulu, Adalet MYO, Fen Bilimleri ve Sosyal Bilimler enstitüleri bulunuyor.  

Öğrenci sayısı: 10.078

Akademik personel sayısı: 433

Burs olanakları: Eğitim – Öğretim Bursu kapsamında yüzde 100, yüzde 50 ve yüzde 25 oranlarında burs sağlayan üniversitede zengin burs seçeneği bulunuyor. Genel not ortalaması en az 3.00 olan öğrencilere Akademik Başarı Bursu veren üniversite, İzmir il sınırları dışında ikamet eden ve koşulları sağlayan öğrencilere Barınma Bursu; spor, sanat gibi alanlarda başarılı olanlara yıllık eğitim ücretinin tamamını ya da bir bölümünü kapsayan Yetenek Bursu; Şehit ve Malul Gazi Bursu; Uluslararası Öğrenci Bursu sunuyor. 

Yurt olanakları: 384 öğrenci kapasiteli öğrenci yurdu var.

Öğrenci kulübü sayısı: 40 öğrenci topluluğu bulunuyor.

Yurt içi ve yurt dışı üniversitelerle ikili anlaşmaları: Yaşar Üniversitesi’nin, Erasmus Programları desteğiyle, 26 farklı AB ülkesinde, 212 üniversitede birçok alanda işbirliği ve değişim anlaşması bulunuyor. Avrupa Komisyonu tarafından “2010 Erasmus Başarı Öyküsü” ödülüne layık görülen üniversitenin, ISEP Uluslararası Öğrenci Değişim Programı kapsamında dünya çapında 250’den fazla üniversiteyle lisans ve yüksek lisans düzeyinde değişim anlaşmaları bulunuyor. Bununla birlikte ABD, Avustralya, İngiltere gibi birçok seçkin üniversite ile ikili anlaşmalar mevcut.

Öğrenciler neden sizi seçsin?

Yaşar’ı tercih etmek için 10 neden:

1- Ege’de en çok tercih edilen vakıf üniversitesi: Yaşar Üniversitesi son üç yıldır en çok tercih edilen vakıf üniversiteleri arasında ilk sıralarda yer alıyor.

2- Akademik kadro: Dünyanın en prestijli üniversitelerinde eğitim almış akademisyenlerden oluşan kadrosu ile tam 17 yıldır hayallerini gerçeğe dönüştürürken öğrencilerine bilim aşılamaktan gurur duyuyor.

3- Yabancı dil olanakları: Eğitim dili İngilizce olan Yaşar Üniversitesi’nde ayrıca ikinci yabancı dil eğitim imkanı olarak Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Rusça, Japonca ve Portekizce dillerinde eğitim yapılıyor.

4- Sektör ile işbirliği: Yaşar Üniversitesi Türkiye’nin en güvenilir şirketlerini bünyesinde barındıran Yaşar Holding’in kurmuş olduğu vakfın üniversitesidir. Öğrenciler ve mezunlar Yaşar Holding şirketlerinde staj ve iş imkânlarına da sahip. Ayrıca öğrencileri başarılı bir profesyonel yaşama hazırlamayı amaçlayan Yaşar Üniversitesi, bu kapsamda Kariyer ve Mezunlar Merkezi Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve akademik dönem boyunca süren “Kariyer Günleri” etkinlikleriyle sektör temsilcilerini, öğrenciler ve mezunlarla bir araya getiriyor.

5- Yurt dışı imkânları: Yaşar Üniversitesi’nin, Erasmus Programları desteğiyle, 26 farklı AB ülkesinde, 212 üniversitede birçok alanda işbirliği ve değişim anlaşması bulunuyor. Avrupa Komisyonu tarafından “2010 Erasmus Başarı Öyküsü” ödülüne layık görüldü. ISEP Uluslararası Öğrenci Değişim Programı kapsamında dünya çapında 250’den fazla üniversite ile lisans ve yüksek lisans düzeyinde değişim anlaşmalar bulunuyor. Bununla birlikte ABD, Avustralya, İngiltere gibi birçok seçkin üniversite ile ikili anlaşmalar mevcut.

6- Teknolojik altyapı: Öğrencilerin kullanımına sunulan, uzmanlık alanlarına göre birçok laboratuvar, stüdyo ve son teknolojiyle donatılmış genel kullanım alanları bulunuyor. Bilgisayar, CAD/CAM, Ergonomi, Dil, Elektronik laboratuvarları; konferans salonu, cep sineması, mahkeme salonu, spor salonu, fitness salonu, strateji oyunları odası, resim ve grafik atölyeleri, açık hava amfisi, mimarlık atölyesi. Toplam 14 laboratuvarda 500’e yakın bilgisayar hizmet veriliyor.

7- Şehir merkezinde ve kolay ulaşım imkânı: Selçuk Yaşar Kampüsü’nün 10 metre karşısında bulunan İzmir metro bölge istasyonu, hemen yanındaki çevre yolundan 5 dakika mesafede otogar ve 15 dakikada ulaşılabilecek Adnan Menderes Havalimanı’na ulaşım çok kolay.

8- Akreditasyon (AKTS): Yaşar Üniversitesi İngilizce Hazırlık Sınıfı, 2011 yılında CEA akreditasyonu alarak İngilizce eğitimi alanında akredite olan ilk Türk programı. İngilizce Hazırlık Sınıfı dünyada CEA akreditasyonu olan 96 İngilizce eğitimi programından biri olurken ABD dışında bütün dünyada akredite olan dokuzuncu program.

9- UFND (Kurumsal Temel Dersler): Kurumsal Temel Dersler kapsamında Yaşar Üniversitesi’nde okuyan tüm öğrencilerin almak zorunda olduğu, Tasarım Kültürü, Proje Yönetimi, Araştırma ve Yöntembilim, İnsan Bilimleri, Etik, Estetik, Sosyal Sorumluluk Projesi olmak üzere 7 ders yer bulunuyor.

Kurumsal Temel Dersler, temel bilimleri bir yaşam biçimine dönüştürerek tüm yaşamsal sorunların çözümüne katkı sağlamak amacıyla öğrencilerin mesleki yeterlilikleri yanı sıra lehte farklılık, ayrıcalık ve üstünlük kazandırır, hem geçmiş hem de güncel genel kültür bilgilerini zenginleştiriyor ve ek yeterliklerle donatıyor.

10- Spor başarıları: Yaşar Üniversitesi, sporu akademik başarının önemli bir unsuru olarak görüyor. Takım sporlarında bayanlarda voleybol, erkeklerde ise basketbol, Amerikan futbolu branşlarında, bireysel sporlarda ise rüzgâr sörfü, triatlon gibi alanlarda Türkiye ve dünya çapında başarılar elde ediyor.

İletişim bilgisi: www.yasar.edu.tr

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)