adscode
adscode

Yaşar Üniversitesi, Lise Öğretmenlerine Matematik Dersi Verecek

Yaşar Üniversitesi (YÜ), TÜBİTAK ve Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğiyle uluslararası ve ulusal düzeyde matematik olimpiyatlarına katılacak öğrencileri yetiştiren lise öğretmenlerine matematik eğitimi…

Yaşar Üniversitesi, Lise Öğretmenlerine Matematik Dersi Verecek
Üniversite

Yaşar Üniversitesi (YÜ), TÜBİTAK ve Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğiyle uluslararası ve ulusal düzeyde matematik olimpiyatlarına katılacak öğrencileri yetiştiren lise öğretmenlerine matematik eğitimi verecek. 

TÜBİTAK Bilim İnsanını Destekleme Daire Başkanlığı (BİDEB) "Lisans ve Lisans Öncesi Öğretmen veÖğrencilere Yönelik Bilimsel Etkinlikleri Destekleme Programı" çerçevesinde, liselerde görev yapan matematik öğretmenleri, YÜ Fen Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümü tarafından düzenlenecek olan "Ortaöğretim Matematik Öğretmenleri Olimpiyat Eğitim Kampı"nda eğitime alınacak. 

Yapılan yazılı açıklamaya göre, 21 Ocak-4 Şubat günlerinde 
Kuşadası Sürmeli Efes Otel'de düzenlenecekücretsiz eğitimlere, Ege Bölgesi'ndeki (İzmirAydınUşakManisa ve Muğla) özel, fen ve Anadoluliselerindeki matematik öğretmenleri katılacak. 

Yaşar Üniversitesi Matematik Bölümü akademisyenlerinin yanı sıra, ülke çapındaki üniversitelerden yetkin akademisyenlerin vereceği eğitimlerde, lise öğretmenleri, her gün 10 saat olmak üzere, toplam 120 saat teorik ve uygulama dersi alacak. 

12 gün sürecek matematik kampında, lise öğretmenleri ücretsiz ders alacak. 

AA


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)