adscode
adscode

Yaşayan Efsane Lindberg Bilkent’te

İsveçli besteci, şef ve trombon sanatçısı Christian Lindberg Bilkent Senfoni Orkestrasının 28 Mayıs tarihli konserine şef ve solist olarak katılacak.

Yaşayan Efsane Lindberg Bilkent’te
Üniversite
Trombon için yazılmış 300’ü aşkın yapıtın prömiyerini yapan, 70’den fazla solo albüm çıkaran, kendi adını taşıyan uluslararası bir solo yarışma bulunan, 20. yüzyılın en iyi bakır nefesli çalgıcısı ödülüne Miles Davis ve Louis Armstrong’la birlikte aday gösterilen Christian Lindberg için söylenebilecek tek söz, yaşayan bir efsane olduğudur.

Sanatçı Alman besteci Ferdinand David’in (1810-1873) “Op.4, Trombon için Konçertino”sunu yorumlayacak. Yapıtın orkestra partileri 1823’deki seslendirmesinden sonra kaybolmuştur. Bu konserde kullanılan orkestrasyon ve kadans, piyano redüksiyonuna dayanarak Christian Lindberg tarafından yazılmıştır.

Konserin diğer solisti Gramophone dergisi tarafından “yirmi yaşında bir sanatçıdan beklenmeyecek olgun bir ruh ve zekanın parıltısına sahip” olduğu şeklinde nitelendirilen Beatrice Rana. Pek çok uluslararası başarı kazanmış olan yirmi iki yaşındaki Beatrice Rana piyano literatürünün en beğenilen eserlerinden Rachmaninov’un “Op.30, Re minör 3. Piyano Konçertosu”nu seslendirecek.

Christian Lindberg yönetimindeki Bilkent Senfoni konserin ikinci yarısında Prokofiev’in “Op.100, 5. Senfoni”sini yorumlayacak.

Konsere Deutche Oper Berlin’in ikinci keman grup şefi Monia Rizkallah konzertmeister olarak katılıyor.

28 Mayıs Cumartesi günü Bilkent Konser Salonunda gerçekleştirilecek konser saat 20.00’de başlayacak. Konserin biletleri; www.biletiva.com <http://www.biletiva.com/>   adresinden temin edilebilir. Konserden bir saat önce Tunus Caddesi ve Milli Kütüphane’den hareket eden ücretsiz servisler izleyicileri Bilkent Konser Salonu’na ulaştıracaktır.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)