adscode
adscode

YASED, 831 üniversite öğrencisini iş dünyasıyla tanıştırdı

YASED'in KOZA Projesi ile 7 yılda 831vüniversite öğrencisi iş dünyasına 'merhaba' dedi.

YASED, 831 üniversite öğrencisini iş dünyasıyla tanıştırdı
Vakıf ve Dernekler
Bu yıl 35. yılını kutlayan Uluslararası Yatırımcılar Derneği YASED'in, Türkiye'nin en önemli önceliklerinden biri olan istihdam, eğitim ve yetkin insan kaynağı yetiştirilmesi alanlarında gençleri desteklediği sosyal sorumluluk projesi "KOZA", 7. yılında 32 ilden toplam 831 üniversite öğrencisine ulaşarak, YASED üyesi uluslararası şirketlerde staj imkanı sağladı, gençlere deneyim ve vizyon kazandırdı.

Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED), Türkiye'nin en önemli önceliklerinin başında gelen istihdam ve eğitim alanında gençleri desteklemeyi sürdürüyor. Türkiye'nin eğitim ve istihdam alanında en katma değerli sosyal sorumluluk projelerinden olan Koza Projesi'ni yedi yıldır yürüten YASED, bu yıl 32 ilden 96 öğrenciye daha, uluslararası şirketlerde iş hayatını deneyimleme fırsatı sundu. Proje kapsamında her türlü ihtiyacı YASED üyesi şirketler tarafından karşılanacak öğrenciler, her biri kendi sektöründe fark yaratan uluslararası şirketlerde bir ay boyunca staj yapma fırsatı bulacak.

KOZA Projesi'nin 7. Yıl Açılış Toplantısı, YASED Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Erdem, YASED İstihdam ve Eğitim Çalışma Grubu'ndan Sorumlu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Steven Young, YASED üyesi şirketlerin temsilcileri ve bu yılki stajyerlerin katılımıyla gerçekleştirildi. Açılış toplantısı kapsamında ayrıca "Dijital Çağda Başarılı Olmak" başlığı altında iş dünyasındaki deneyimlerin paylaşıldığı bir panel düzenlendi.

Panelde, Vodafone CEO'su ve YASED Yönetim Kurulu Üyesi Gökhan Öğüt "Dijital Dönüşüm ve Dönüşüm Liderliği'', İntel Genel Müdürü Burak Aydın "Yeni Nesil-Mobil Nesil" ve Ericsson Genel Müdürü Ziya Erdem de "Dijital Dünyanın Başarıya Etkisi" konularında birer konuşma yaptı.

Ahmet Erdem: "Nitelikli iş gücü, yatırım kararlarını etkileyen önemli bir unsur..."

YASED Başkanı Ahmet Erdem, açılışta yaptığı konuşmada, YASED olarak, Türkiye'nin sürdürülebilir büyüme ve kalkınmasına ve yatırım ortamının iyileştirilmesine katkıda bulunmak hedefiyle çalıştıklarını vurgulayarak, bu hedefin gerçekleşmesi için en önemli faktörlerden birinin de nitelikli iş gücü ve istihdam konularının geldiğini söyledi.

Erdem, "İş dünyamızın ve ülkemizin geleceği olan üniversite öğrencilerine, , özellikle bu imkana ulaşmakta zorluk yaşayabilecek öğrencilere, YASED üyesi firmalarda staj imkanı yaratarak, onlara deneyim ve vizyon kazandırmayı hedefliyoruz. Bu hedefin gerçekleştirilmesi için elimizdeki her türlü imkanı seferber ediyoruz. Çünkü biliyoruz ki bugün YASED üyesi firmalarda staj yapan gençlerimizin iş dünyasına yapacağı katkılar çok büyük bir önem taşıyor. YASED İstihdam ve Eğitim Çalışma Grubumuzun yedi yıldır büyük bir özveriyle sürdürdüğü sosyal sorumluluk projemiz sayesinde, KOZA'larını birlikte ördüğümüz pırıl pırıl gençlerimizin sayısı her geçen yıl artıyor. 2015 yılı itibarıyla toplam 831 üniversite öğrencisi, YASED üyesi uluslararası şirketlerde staj yapma imkanına sahip oldu. Bunlar, gurur verici rakamlar.. Buradan herkesi ülkemizdeki yatırımların artması ve bölgesel kalkınma için yetkin insan kaynağını artırmaya yönelik projeleri desteklemeye davet ediyorum" diye konuştu.

Steven Young'dan gençlere önemli tavsiyeler

Projenin 2015 açılış toplantısında "Global Şirketlerde Kariyer" başlıklı bir konuşma gerçekleştiren YASED İstihdam ve Eğitim Çalışma Grubu'ndan Sorumlu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Steven Young da gençlerden beklentilerinin değişimi ve gelişimi yönlendirebilmek için hızlı, esnek, proaktif davranarak, sınırları her zaman zorlamaları olduğunu ifade etti. Young konuşmasına şöyle devam etti:

"Dünya ekonomisinin entegrasyonu ile ortak pazarlar, dijitalleşme gibi kavramlar, bugün global rekabeti inanılmaz boyutlara taşıyor. Bununla birlikte günümüzde faaliyet gösteren global ve çok uluslu şirketlerin rekabet biçimi değişmekle kalmadı, İK süreçleri de önemli değişikliklere uğradı. Global şirketlerin istihdam tercihlerinde adaylarda gelecek odaklılık, kültürel farklılıklara uyum, çeşitlilik, öğrenmeye açıklık ve esneklik geliyor. Gelecek odaklı, proaktif, kendisini sürekli olarak geliştiren, sosyal, enerjik gençler, şirketlerin organizasyonlarına büyük katma değer katıyor. Üniversite gençliği bizim için çok önemli, çünkü onlar bizim geleceğimiz."

 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)