adscode
adscode

Yat Tasarımına Türk ve Japon Ortaklığı

Türk ve Japon endüstriyel tasarım öğrencileri, İzmir için deniz ulaşım araçları tasarlayacak. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) ile Japonya Shizouka Kültür ve Sanat Üniversitesi işbirliğiyle ile 5 – 12…

Yat Tasarımına Türk ve Japon Ortaklığı
Üniversite
Ege Denizi ve İzmir’e özgü Meltem rüzgârlarının Japonca söylenişinden esinlenerek “Merutemu” adı verilen çalıştaya, Japonya Shizouka Kültür ve Sanat Üniversitesi Endüstriyel Tasarım Bölümü’nden 11 öğrenci ve öğretim üyesi ile İEÜ Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Endüstriyel Tasarım Bölümü’nden de yaklaşık 20 kişilik grup katılacak. 



İEÜ Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Endüstriyel Tasarım Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Can Özcan, çalıştayın Bodrum gezisiyle başlayacağını belirterek, “Çalıştayın ilki İzmir için Ulaşım - Tasarım Atölyeleri başlığı altında Japonya’da gerçekleştirildi. Türk ve Japon öğrencilerimiz, İzmir ulaşımı için bisiklet tasarladı. Bu yıl ikincisi Türkiye’de düzenlenecek çalıştayın teması da İzmir için deniz ulaşım araçları olarak belirlendi. Çalıştay özellikle, yat tasarımlarını konu alacak. Bölgeye özgü deniz araçlarının hem geçmişine hem de bugününe ışık tutan önemli yat ve tekne imalatçıları ziyaret edilecek. Bodrum ve Maket müzesi ziyaret edilecek. Daha sonra Japon ve Türk öğrencilerden kurulu çalışma gruplarına deniz araçları tasarımına yönelik sunumların yapılacağı bir seminer gerçekleştireceğiz” dedi. 

Suzuki’den İzmir Ekonomi’ye
Seminere Suzuki Tasarım Direktörlerinden Moriyoshi Hattori, Shizuoka Kültür ve Sanat Üniversitesi Tasarım Bölüm Başkanı Prof. Yasuko Takayama ile İEÜ Yat Tasarımı Yüksek Lisans Program Direktörü Yrd. Doç. Dr. Emre Ergül’ün katılacağını aktaran Özcan, öğrencilerin çalıştay boyunca oluşturdukları gruplarda tasarımlarını geliştireceğini, aynı zamanda İzmir’deki denizcilik alanındaki kurum ve kuruluşları da tanıma olanağı bulacaklarını söyledi. Öğrencilerin, tasarımlarını kentsel ulaşım özellikleri üzerine geliştireceklerini bildiren Özcan, Bu süreçte İzmir Büyükşehir Belediyesi İzdeniz A.Ş.’nin de ziyaret edileceğini belirtti. 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)