adscode
adscode

Yazar Yekta Kopan GAÜN’de Öğrencilerle Buluştu

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Atatürk Kültür Merkezinde, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi 1. Uluslar arası Kitap Festivali etkinlikleri çerçevesinde, Yazar Yekta Kopan tarafından “Öykülerimiz Ne Kadar…

Yazar Yekta Kopan GAÜN’de Öğrencilerle Buluştu
Etkinlikler
Genel Sekreter Yardımcısı Ökkeş Demir ve öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği söyleşide konuşan Yazar Yekta Kopan, Gaziantep Üniversitesinde bulunmaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Söyleşinin Gaziantep Büyükşehir Belediyesi 1. Uluslar arası Kitap Festivali etkinlikleri çerçevesinde ilk afestivalin ilk etkinliği olması nedeniyle farklı bir anlam ifade ettiğini söyleyen Kopan; öyküler, öykülerin gerçek hayatla ilişkisi, öykülerin bize gerçek hayat konusunda söyleyecekleri konusuna dikkat çekti.

Genel olarak yazarlara, bu yazdıklarınızın ne kadar gerçek diye sorulur diyen Kopan, söyleşide gerçek dünya ile kurmaca dünya arasındaki dinamiklere dikkat çekerek, yazarların yazdıklarının ne kadarı gerçek, ne kadarı gerçek olmalıdır ya da olmalı mıdır? Bir edebiyat eserini okuduğumuzda muradımız ne olur? gibi sorularla yazarların sık sık karşılaştığını söyledi.

Yazar Yekta Kopan, “Gaziantep tarihiyle, Türkiye’ye sağladığı katma değer ile özellikle de kültürüyle benim için çok önemli bir şehir. Bu kadar önemli bir kültür şehrinde kitap festivalinin olmaması üzücüydü. Gaziantep’te kitap festivalinin gelip geçici değil uzun soluklu olmasını diliyorum. Şehir ve Üniversite öğrencileriyle, okumaya yazmaya meraklı bütün kesimlerle buluşmasını diliyorum” diyerek, şehrin kültür sanatına katkı sağlayacak bir festival olmasını diledi.

   


 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)