adscode
adscode

YDÜ'de Mevlana Haftası Çeşitli Etkinliklerle Kutlanacak

Büyük Türk mutasavvıfı ve düşünürü Mevlana Celaleddin Rumi’nin 738. Ölüm yıldönümünde Hz. Mevlana çeşitli etkinliklerle Yakın Doğu Üniversitesi’nde (YDÜ) anılacak.

YDÜ'de Mevlana Haftası Çeşitli Etkinliklerle Kutlanacak
Üniversite

 

 

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, Yakın Doğu Üniversitesi Rumi Enstitüsü tarafından 10-17 Aralık 2011 tarihleri arasında düzenlenecek olan Mevlana Haftası, bu yıl da geniş etkinliklerle kutlanacak.  TC Lefkoşa Büyükelçiliği himayesinde,Turizm, Çevre ve Kültür Bakanlığı, Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanlığı işbirliği ile Yakın Doğu Üniversitesi Rumi Enstitüsü’nün gerçekleştireceği Mevlana Haftası kültürel etkinliklerinde 10 Aralık Cumartesi sabahı saat 11:00’de Lefkoşa’da Mevlevilerin Girne Kapısındaki Mevlevihane’den Lokmacı Barikatı’na, Arasta’ya, Büyük Han’a alay halinde yürüyüşü ve halk ile selamlaşması ile başlanacak.

 

Mevlevi ayinlerinde mevlevilerin kendinden geçerek ve sadece ilahi aşkı düşünerek dönmesinden oluşan Sema gösterisi ile Türk Tasavvuf Müziği Konseri’nin ilki, 10 Aralık Cumartesi gecesi saat 19:00’da YDÜ Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi Salonu’nda halka açık ve ücretsiz olarak yapılacak.

 

Ayrıca Sema Gösterileri ve Türk Mutasavvuf Müziği konserleri 12 Aralık Pazartesi gecesi saat 19:30’da Güzelyurt Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’nde, 13 Aralık Salı gecesi saat 19:00’da Yeni Erenköy Belediye Kültür Merkezi’nde, 15 Aralık Perşembe gecesi saat 19:30’da Girne Oğuz Veli Ortaokulu’nda yine halka açık ve ücretsiz olarak yapılacak.

 

17 Aralık Cumartesi gecesi ise Lefkoşa Mevlevihanesi’nde saat 19:30’da Şeb-i Arus dış ülke temsilcileriyle diğer konuklara bir program sunulacak.

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)