adscode
adscode

Yedek tabletler personele

MEB'in Fatih Projesi kapsamında depolarda bulunan tabletlerin tamamının personele dağıtılması talimatı verildiği iddialarına Bakanlık'tan cevap geldi. KARAR'a konuşan Bakanlık Müsteşarı Yusuf Tekin iddiaları…

Yedek tabletler personele
Eğitim
Milli Eğitim Bakanlığı'nın 2012 yılında başlattığı Fatih Projesi olarak ifade edilen Fırsatları Artırma ve Teknolojiyi İyileştirme Hareketi Projesi'nde, öğrencilere 1 milyon 438 bin tablet dağıtıldı. Proje kapsamında 432 bin 288 adet akıllı tahta da okullara gönderildi. Ancak akıllı tahtaların tabletlerle uyum sağlamaması ve akıllı tahtalara sıfırdan yeni yazılım yüklenmek zorunda kalınması birçok sorunu beraberinde getirdi. MEB de projede değişime giderek klavyeli bilgisayar sistemine geçilmesini kararlaştırdı. Bu kapsamda, hem tablet hem dizüstü bilgisayar olabilen 2'si 1 arada bilgisayarlar 2018-2019 eğitim döneminde uygulanmaya başlanacak. Fatih Projesi ile ilgili de önceki gün farklı bir iddia ortaya atıldı. İddialara göre, Bakanlık İl Milli Eğitim Müdürlükleri'ne talimat verdi. Talimatta depolarda kalan tabletlerin bakanlık personeline verilmesi istendiği öne sürüldü.

Ortaya atılan spekülasyonla ilgili KARAR'a konuşan Milli Eğitim Müsteşarı Yusuf Tekin, bu iddiayı yalanladı. Motorlu Taşıt Sürücü Kursiyerleri Sınavı'nda (MTSK) görevlendirilen öğretmenlere yedekte bulunan tabletlerin dağıtıldığını belirten Müsteşar Tekin şunları söyledi: "Fatih Projesi kapsamında öğrenci sayılarına göre gönderilen tabletler biraz fazla tutuldu. Her ihtimale karşı yedek olarak şehirlere öğrenci sayısının biraz üstünde sayıda tablet gönderildi. Şu anda illerdeki depolarımızda mevcut olan bu tabletlerin Motorlu Taşıt Sürücü Kursiyerleri Sınavı'nda görevlendirilen öğretmenler tarafından kullanmasını istedik. Çünkü görevlendirilen öğretmenlerimizin bu sınav kapsamında tabletlere gereksinimi var. Kamu kaynaklarının zarar etmemesi ve yeni bilgisayarlar alınmaması için bu yöntemi tercih ettik. Bu kapsamda da Milli Eğitim Müdürlüklerimize talimatı ilettik."

'MEB, YÖNETMELİĞİNİ UYGULAMIYOR'

Milli Eğitim Bakanlığı'nın, 13 Ocak'ta Resmi Gazete'de yayımlanan Görevde Yükselme, Ünvan Değişikliği ve Yer Değiştirme yönetmeliğindeki şartlara uymadan yeni atamalar gerçekleştirdiği ileri sürüldü. İddiayı dile getiren Özgür Eğitim-Sen Genel Başkanı Abdulbaki Değer, söz konusu tarihten itibaren yürürlüğe giren yönetmelik maddesi gereğince ilçe milli eğitim müdürü kadrosuna atanmak için yazılı ve sözlü sınavını kazanarak şube müdürü kadrolarına atanmış ve iki yıl şube müdürü olarak görev yapmış olmak şartı getirildiğine dikkat çekti. Değer, değişikliğin yürürlüğe girmesinden birkaç hafta sonra ise bazı ilçe mili eğitim müdürlüğü atamalarında bu yönetmeliğe aykırı davranıldığını kaydetti. Bakanlığın bu süreçte ikinci bir yanlışa da imza attığını belirten Değer, şunları söyledi: "MEB bu atama sürecinde kadrosu ilçe milli eğitim müdürü olan personele hiçbir gerekçe söz konusu değilken 'tenzili rütbe' uyguladı. Ankara Altındağ İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü kadrosundan alınarak tenzili rütbe ile sınıf öğretmeni kadrosuna görevlendirilen Şefika Biçer üzerinden anlatırsak olayın vehametini daha net olarak görmek mümkün olacaktır. Hatırlanacağı üzere Şefika Biçer, ilçe milli eğitim müdürü olarak ataması yapıldığında Türkiye'nin ilk başörtülü ilçe milli eğitim müdürü olarak medyada gündem olmuştu. Biçer geçtiğimiz yıl görevinden alınmış, açtığı davayı kazanarak geri dönmüş ancak kısa süre sonra Ankara İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı olarak görevlendirilmişti. 31 Ocak'ta yapılan atamalarda ise normal prosedür gereği muadili bir makama görevlendirilmesi veya araştırmacı kadrosuyla merkeze çekilmesi gerekirken 'tenzili rütbe' yapılarak ilkokul öğretmeni kadrosuna görevlendirildi. "

KARAR

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)