adscode
adscode

Yeditepe Hukuk web sitesini 133 ülkeden 70 binin üzerinde kullanıcı ziyaret etti

Yeditepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nin web sitesi bir yılda 133 ülkede ikibinden fazla farklı yerleşim merkezinde 70.000’in üzerinde farklı kullanıcı tarafından ziyaret ediliyor.

Yeditepe Hukuk web sitesini 133 ülkeden 70 binin üzerinde kullanıcı ziyaret etti
Üniversite
Yeditepe Üniversitesi Bilgi İşlem Koordinatörlüğü ve Yeditepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi Web Sitesi Sorumlusu tarafından düzenlenen yıllık rapora göre, Yeditepe Hukuk web sitesi (law.yeditepe.edu.tr) 4 Nisan 2015 - 4 Mayıs 2016 tarihleri arasında 133 ülkenin 2012 farklı şehrinden 70.914 farklı kullanıcı/kişi tarafından ziyaret edildi.

GoogleAnalystics verilerine dayanılarak hazırlanan raporda bir yıl içerisinde web sitesinde toplam görüntülenen sayfa sayısının 389.600 olduğu ifade edilmiş ve her bir sayfada bir ziyaretçinin ortalama 32 saniye süre geçirdiği belirtildi. Diğer bir ifadeyle Yeditepe Hukuk web sitesi yaklaşık olarak 43.288 saat boyunca farklı kullanıcılar tarafından incelendi.  

Ülkelere göre ziyaretçi dağılımı detaylı olarak incelendiğinde Yeditepe Hukuk’un güçlü uluslararası bağlantılarının sadece belirli bir bölge ile sınırlı kalmadığı, ABD’den Rusya’ya; Avrupa’nın birçok ülkesinden Çin’e kadar uzandığı açık olarak görülüyor. Ülke dağılımı verisindeki ilk 7 ülkeye bakıldığında liste şu şekildedir: ABD (1.897 farklı kişi), Almanya (971 farklı kişi), Rusya (787 farklı kişi), Birleşik Krallık (436 farklı kişi), Hollanda (366 farklı kişi), Fransa (268 farklı kişi), Çin (219 farklı kişi). Listenin ilerleyen sıralarında Brezilya, Güney Kore, İran, Meksika, Endonezya, Tayvan, Kenya, Güney Afrika, İzlanda, Fas, Peru gibi 125 ülkeden daha siteye yoğun bir ziyaretçi trafiği olduğu görülüyor.

Veriler uyarınca, ana sayfadan sonra web sitesinde en çok görüntülenen ilk beş sayfanın akademik kadro (35.533 defa görüntülenme), lisansüstü eğitim (17.525 defa görüntülenme), mezun görüşleri (14.529 defa görüntülenme) ve ders programı (10.881 defa görüntülenme) olduğu göze çarpıyor. Ayrıca farklı yıllara ilişkin olarak fakültenin düzenlemiş olduğu seminer, sempozyum, konferans ve yaz okulu gibi hukuk fakültesi etkinliklerinin alt başlıkları toplam olarak değerlendirildiğinde bu sayfanın da ilk beşe girebilecek niceliğe sahip olduğu görülüyor.  

Mezun görüşlerine yer verilen sitede, “çok iyi düzeyde ingilizce öğrenmek azim ve niyetinde olmayanlarla, devam zorunluluğuna uymayacak kişilerin Yeditepe Hukuk Fakültesini kesinlikle tercih etmemesi gerektiğini vurgulayan mezunlar,  sadece dört yıl boyunca ciddi olarak dersleri takip ederek günü gününe çalışan öğrencilerin  Yeditepe Hukuk Fakültesini seçmesinin uygun olacağını”  belirtiyorlar.

Yeditepe Hukuk Fakültesi sitesinde tüm öğretim üyelerinin özgeçmişleri, tüm yayınları  belirtilmekte, ders programları, uluslararası ilişkileri ve tüm etkinlikleri ayrıntılı olarak  gösterildiği gibi kurulduğu 1996 dan bu yana tüm faaliyetleri 2002'den itibaren ayrıntıları ile görülebilmektedir.

Rapor hakkında değerlendirmelerde bulunan Yeditepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi yetkilileri  “48 ülkeden 100’ün üzerinden hukuk fakültesi ile yapmış olduğumuz Erasmus ve diğer işbirliği anlaşmaları; her yaz Amerika, Avrupa ve Türkiye’de düzenlediğimiz uluslararası yaz okulları ve diğer faaliyetler neticesinde sadece Avrupa’da değil dünyada da rekor sayılabilecek bir uluslararası işbirliği ağına sahip olduğumuz bilinmektedir. 

Bunun yanı sıra Yeditepe Hukuk’ta diğer hukuk fakültelerine nazaran zorunlu Türk hukuku ders sayısının  %35  oranında daha fazla olduğu,  ders saati ve dönemlik olarak ve aynı sistem altında İngilizce olarak verilen uluslararası nitelikteki hukuk derslerinin de mevcut ders programında zorunlu olarak, alanlarında en önde gelen Türk ve yabancı akademisyenler tarafından verildiği de bilindiğinden, en çok görüntülenen sayfaların da akademik kadro, lisansüstü eğitim ve ders programı olmasının doğal olduğunu” ifade etmiştir.

 

 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)