adscode
adscode

YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ

YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ
Okullardan Haberler

Kurucu: Bedrettin Dalan 

Rektör: Prof. Dr. Canan Aykut Bingöl

Kuruluş tarihi: 1996

Bulunduğu il: İstanbul

Akademik birimleri: Diş Hekimliği, Eczacılık, Eğitim, Fen-Edebiyat, Güzel Sanatlar, Hukuk, İktisadi ve İdari Bilimler, İletişim, Mimarlık, Mühendislik, Sağlık Bilimleri, Tıp ve Ticari Bilimler olmak üzere 13 fakültesi, Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi, Eğitim Bilimleri, Fen Bilimleri, Sağlık Bilimleri ve Sosyal Bilimler Enstitüleri bulunuyor. 

Öğrenci sayısı: 18.204 lisans, 4.364 yüksek lisans, 1.175 doktora öğrencisi var.

Akademik personel sayısı: 851 akademik personeli bulunuyor. 

Burs olanakları: Başarılı öğrencileri, başarı oranlarına göre yurt dışı eğitimi, yüksek lisans, ücretsiz konaklama, ücretsiz yemek bursları ile ödüllendiriliyor.

Yurt olanakları: 4.200 kişilik öğrenci yurdu var.

Öğrenci kulübü sayısı: 44 öğrenci kulübü ve 57 spor takımı bulunuyor.

Yurt içi ve yurt dışı üniversitelerle ikili anlaşmaları: Avrupa, Amerika, Rusya ve Uzakdoğu başta olmak üzere dünya genelinde 700’ü aşkın Erasmus+ anlaşması bulunuyor. Bu yıl Eczacılık, Sağlık Bilimleri, Tıp, Diş ve İşletme fakültelerini içine alan Houston Methodist Global ile Akademik İşbirliği Anlaşması yapan Yeditepe’nin University Of North Carolina Wilmington, Fachhochschule Kiel ve Fachhochschule Münster üniversiteleri ile çift diploma anlaşmaları bulunuyor. 

Öğrenim ücretleri: Diş Hekimliği Fakültesi 65.000 TL, Tıp Fakültesi 60.000 TL, Eczacılık Fakültesi 50.000 TL, Hukuk Fakültesi 46.000 TL, diğer fakülteleri 27.000 TL ile 39.000 TL aralığında, Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu 27.000 TL. Ücretlere yüzde 8 KDV dahil değil. 

Öğrenciler neden sizi seçsin? 

Yeditepe Üniversitesi, en geniş yelpazede uluslararası standartlarda akademik programları, laboratuvarları ve merkezleriyle bir araştırma üniversitesi olmasının yanında akademik kadrosu, sosyal imkânları, yabancı dil eğitimi ve kampüs olanaklarıyla; yenilikçi ve dinamik yapısıyla Türkiye’nin eğitimde de öncü üniversitesidir. Eğitim dili İngilizce olan üniversite, ayrıca yedi farklı dilde ikinci bir yabancı dil olanağı sunmaktadır. 

Yeditepe Üniversitesi, Türkiye’deki vakıf üniversiteleri arasında Erasmus ve Exchange ile en fazla yabancı öğrenci değişimi yapan üniversite olarak bayrağı elinde tutmaktadır. Araştırma üniversitesi olarak 8 Araştırma ve Uygulama Merkezi ile 181 laboratuvar ve atölyede eğitim yanında bilimsel çalışmalar yürüten Yeditepe Üniversitesi, sanayi ve topluma dönük katkılarını artırmaktadır. 

“Atatürk Rönesansını Devam Ettiren Üniversite” sloganıyla yola çıkan Yeditepe Üniversitesi, yaptığı bilimsel çalışmalarla toplum yaranına projeler geliştirirken iş dünyasına etkin ve yetkin mezunlar kazandırmaktadır.

İletişim Bilgileri: www.yeditepe.edu.tr


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)