adscode
adscode

YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ  

YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ  

YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ  
Üniversite Rehberi

 

 

Kurucu: Bedrettin Dalan

Rektör: Prof. Dr. Canan Aykut Bingöl

Kuruluş tarihi: 1996

Bulunduğu il: İstanbul

Akademik birimleri: Eğitim, Eczacılık, Diş Hekimliği, Fen Edebiyat, Güzel Sanatlar, Hukuk, İktisadi ve İdari Bilimler, İletişim, Mimarlık, Mühendislik, Sağlık Bilimleri, Tıp ve Ticari Bilimler olmak üzere 13 fakültesi; Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi, Eğitim Bilimleri, Fen Bilimleri, Sağlık Bilimleri, Sosyal Bilimler enstitüleri; Uygulamalı Bilimler ve Yabancı Diller yüksekokulları bulunuyor. 

Öğrenci sayısı: 21.558

Akademik personel sayısı: 1345

Burs olanakları: YÖK kılavuzunda yer alan burs olanaklarıyla yüzde 40’ın üzerinde öğrenci burslu okuyor. ÖSYS Kılavuzunda yer alan yüzde 100, yüzde 50 ve yüzde 25 bursların yanı sıra öğrencilere, ÖSYS başarı destek; yurt ve ulaşım; yemek; yurt dışı eğitim; lisansüstü eğitim; uluslararası diploma; İSTEK okulları; üniversite içi başarı; sporcu bursları bulunuyor. Aayrıca üniversite birimlerinde çalışan öğrencilere yemek bursu gibi olanaklar da sunuluyor.

Yurt olanakları: 4.250 kişilik öğrenci yurdu bulunuyor.

Öğrenci kulübü sayısı: 43 öğrenci kulübü, 24 spor takımı var.

Yurt içi ve yurt dışı üniversitelerle ikili anlaşmaları:

Avrupa, Amerika, Rusya ve Uzakdoğu başta olmak üzere dünya genelinde 700’ü aşkın Erasmus+ anlaşması bulunan Yeditepe Üniversitesi, Eczacılık, Sağlık Bilimleri, Tıp, Diş ve İşletme fakültelerini içine alan Houston Methodist Global ile akademik işbirliği anlaşması yaptı. University Of North Carolina Wilmington ve Fachhochschule Kiel üniversiteleri ile çift diploma anlaşmaları bulunan, Fachhochschule Münster Üniversitesi ve Ontorio Teknoloji Enstitüsü Üniversitesi ile (UOIT) üç farklı programda çift diploma çalışmaları devam eden üniversite ayrıca Kanada Waterloo Üniversitesi işbirliğiyle “Lise Yaz Okulu” programı düzenliyor. 

Öğrenciler neden sizi seçsin?

* Üniversitemizin en köklü vakıf üniversitelerinden biri olması ve bugüne kadar 40.000’in üzerinde mezun vermesi bizim tercih edilmemizin önemli nedenlerinden biridir, çünkü köklü bir kurum olmak öğrenciler üzerinde güven yaratan bir unsurdur. Tercih edilmemizin diğer sebeplerine bakacak olursak, akademik kadromuzun kalitesi ve zenginliği, güçlü laboratuvar altyapısı, lisans programlarımızın akredite edilmiş olması, uluslararası işbirliklerimiz, disiplinler arası yan dal ve çift ana dal imkânlarımız (mühendislik, ticari bilimler, hukuk gibi…), öğrencilerin her türlü ihtiyaçlarını karşılayabileceği bir kampüs üniversitesi olmamız sayılabilir.

* Eğitim dili İngilizce olan üniversitemiz, ayrıca 7 farklı dilde ikinci bir yabancı dil olanağı sunmaktadır. Yeditepe Üniversitesi, Türkiye’deki vakıf üniversiteleri arasında Erasmus ve Exchange ile en fazla yabancı öğrenci değişimi yapan üniversite olarak bayrağı elinde tutmaktadır.

* Araştırma üniversitesi olarak 12 Araştırma ve Uygulama Merkezi ile 181 laboratuvar ve atölyede eğitimin yanında bilimsel çalışmalar yürüten üniversitemiz, sanayi ve topluma dönük katkılarını artırmaktadır.

* Üniversitemizin tüm fakültelerinde sanayi ve kamu ile etkileşim çok üst düzeydedir. Yeditepe Üniversitesi olarak araştırma politikamızda da yer alan “triple helix” üniversite-sanayi-kamu) yapısını kurmuş hem lisans hem de lisansüstü programlarımızda verimli olarak işletmekteyiz. Üretilen bilginin teknolojiye dönüşmesinde öncülük yapan Türkiye’nin tescilli patent sayısında önde gelen üniversiteleri arasında yer alıyoruz.

* Türkiye’nin en eski vakıf üniversitelerinden biri olan üniversitemiz, bugüne kadar oluşturduğu laboratuvar alt yapısıyla sadece fen bilimlerinde değil İletişim Fakültesi’ndeki stüdyoları ve Güzel Sanatlar Fakültesi’ndeki atölyeleriyle de bilimsel ve sanatsal yönden tam donanımlı gençler yetiştiriyor. En fazla bölümü tek bir kampüs içinde bulunduran Yeditepe Üniversitesi’nde artık multidisipliner programlar, eğitim programları içinde yer almaktadır.

* Çağın getirdiği yenilikler paralelinde bu yıl Yapay Zekâ dersini rektörlük dersi olarak tüm öğrencilerimizin almasını sağlayacağız.

İletişim bilgisi: www.yeditepe.edu.tr

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)