adscode
adscode

Yeni Bakanın eğitimci kimlikte olması gelecek adına umut verici

Milli Eğitim Bakanı olarak Prof. Dr. Ziya Selçuk'un gelmesinin ardından Anadolu Eğitim Sendikası’nın açıklaması...

Yeni Bakanın eğitimci kimlikte olması gelecek adına umut verici
Sendikalar

YENİ MİLLİ EĞİTİM BAKANI

Yeni başkanlık sisteminin ilk Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ziya Selçuk oldu. Sayın Ziya Selçuk’u özellikle Talim Terbiye Kurulu Başkanlığı yaptığı dönemlerde eğitimle ilgili dile getirdiği ılımlı, yapıcı konuşmalarından tanıyoruz. TED dahil birçok özel öğretim kurumunun kuruluşunda yer almış Selçuk’un en azından siyaset üstü bir konumda, EĞİTİMCİ kimlikte olması gelecek adına umut verici. Yeni sistemin işi bilen, mutfaktan gelmiş birini Milli Eğitim Bakanı yapması, Anadolu Eğitim Sendikası’nın savunduğu fikirler açısından "biz demiştik" durumundan öte destekleyici nitelikte olması sevindirici.

1961 Ankara doğumlu olan Selçuk, Ankara Üniversitesi’nde Eğitim Bilimleri bölümünden mezun oldu. Eğitimde Psikolojik Hizmetler alanında aynı üniversitede yüksek lisansını tamamlayan Selçuk, doktorasını Psikolojik Danışma ve Rehberlik konusunda Hacettepe Üniversitesi’nde bitirdi.

Yaklaşık 20 yıl Gazi Üniversitesi’nde Eğitim Fakültesi’nde öğretim üyeliği yapan Selçuk, 2003-2008 yıllarında da Milli Eğitim Bakanlığı Talim Terbiye Kurulu Başkanlığı yapmıştı.

Milli Eğitim Bakanı Sayın Ziya Selçuk daha önceki bir açıklamasında şunu ifade etmişti:

“Öğretmenleri eğitmeden, onları onure etmeden, onlara değer vermeden,147 gibi öğretmeni şikayet eden hatları kaldırmadan, eğitim sorununu çözmüş olamazsınız, çözmek bir yana hallaç pamuğuna döndürürsünüz eğitimi."

Yeni bakanın söylediklerini önemsiyoruz. Çünkü şimdiye kadar hiçbir Milli Eğitim Bakanından duymadığımız ifadeler:

Ömrünün eğitim ortamlarında, okullarda geçtiğini, öğretmenlerle birçok çalışma yaptığını söyleyen Selçuk, öğretmenlerin neler hissettiği, neler düşündüğü konusundaki farkındalığının yüksek olduğunu vurguladı.

Selçuk "Öğretmen arkadaşlarım benim şahsımda Milli Eğitim Bakanlığının koridorlarında temsil edildiğini asla unutmamalı. Aklımızda, düşüncemizde, gönlümüzde, duygularımızda onların bütün hissiyatını taşıdığımızı tekrar vurgulamak isterim." ifadesini kullandı.

Yepyeni bir heyecanla yepyeni bir hizmetin hep birlikte, bir ortak dil üzerinden inşa edilmesinin peşindeyiz.

Bilimin, aklın ışığında elimizden gelen bütün gayreti ekibimizle göstereceğiz."

Sayın Bakan üzerine hem zor hem de önemli bir görev aldı. Şunu belirtmek isteriz ki; zor veya kolay olması işe yüklenen yapabilme gayretinde gizlidir.

Yıllardır sendika olarak eğitimin, eğitim çalışanlarının sorunlarını dile getirirken, anketlerimizde, araştırmalarımızda hep bir mantıktan söz ettik. Ülke şartlarında doğrusu yapılınca neden olmasın? Bu olmazın karşısında sığ siyaset yapısını ve işin içinden gelmeyen bakanları bulduk.

Yeni Milli Eğitim Bakanı’na görevinde başarılar diliyor, eğitimin dağ gibi birikmiş sorunları karşısında takipte olacağımızı belirtmek istiyoruz.

Muhammet Ali Gezici
Anadolu Eğitim Sendikası Hukuk Sekreteri 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)