adscode
adscode

Yeni Bir Üniversite Modeli

İpek Üniversitesi’nin yükseköğretime kazandırmayı hedeflediği katkılar kapsamlı bir çalışmanın konusu oldu.

Yeni Bir Üniversite Modeli
Eğitim Vitrini
Sos­yal bi­lim­ler ve sa­nat ala­nın­da­ki ilk ve tek te­ma­tik üni­ver­si­te olan İpek Üni­ver­si­te­si fark­lı­lık oluş­tur­ma­ya de­vam edi­yor. “Ye­ni Bir Üni­ver­si­te Mo­de­li­” is­miy­le ha­zır­la­nan ki­tap, öğ­ren­ci ve ve­li­le­rin “Ne­den İpek Üni­ver­si­te­si­” so­ru­su­na ce­vap ve­ri­yor.
Tür­ki­ye­’nin sos­yal bi­lim­ler ve sa­nat ala­nın­da­ki ilk ve tek te­ma­tik üni­ver­si­te­si ol­ma özel­li­ği­ni ta­şı­yan İpek Üni­ver­si­te­si­’nin an­la­tıl­dı­ğı “Ye­ni Bir Üni­ver­si­te Mo­de­li­’’ isim­li ki­tap raf­lar­da­ki ye­ri­ni al­dı. İpek Üni­ver­si­te­si Ya­yın­la­rı ta­ra­fın­dan sa­tı­şa su­nu­lan ki­tap­ta, 2011 yı­lın­da Ko­za-İpek Eği­tim Sağ­lık Hiz­met Yar­dım Vak­fı ta­ra­fın­dan ku­ru­lan ve 2013-2014 aka­de­mik yı­lın­da eği­ti­me baş­la­yan İpek Üni­ver­si­te­si de­tay­lı bir şe­kil­de an­la­tıl­dı. Üni­ver­si­te­nin “24 sa­at eği­tim fa­ali­ye­ti­” an­la­yı­şıy­la Tür­ki­ye­’nin yük­se­köğ­re­tim sis­te­mi­ne ka­zan­dır­ma­yı he­def­le­di­ği kat­kı­lar vur­gu­lan­dı.

ULUSLARARASI ÜNİVERSİTE

Ha­zır­la­nan ki­tap­ta, üni­ver­si­te bün­ye­sin­de gö­rev ya­pan ve dün­ya­nın en say­gın üni­ver­si­te­le­rin­de dok­to­ra de­re­ce­si al­mış ba­şa­rı­lı aka­de­mis­yen­ler ta­nı­tıl­dı. İpe­k’­te ve­ri­len eği­ti­min ulus­la­ra­ra­sı stan­dart­la­ra uy­gun prog­ram­lar ve içe­rik­ler­le ni­te­lik­li bir sis­tem­de yü­rü­tül­dü­ğü be­lir­til­di. Üni­ver­si­te­nin bir­çok fark­lı yö­nü­nün an­la­tıl­dı­ğı ki­tap­ta şu özel­lik­ler dik­kat çek­ti: “Film pla­to­su­nu çağ­rış­tı­ran üni­ver­si­te kam­pü­sü, bö­lüm ya da fa­kül­te de­ğil üni­ver­si­te mer­kez­li eği­tim sis­te­mi oluş­tu­rul­ma­sı ve 55 fark­lı ül­ke­den öğ­ren­ci­ye ev sa­hip­li­ği ya­pa­rak ulus­la­ra­ra­sı üni­ver­si­te mo­de­li ol­ma­sı.”Bugün

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)