adscode
adscode

"Yeni bölümlere ek yerleştirme yok"

​Yüksek Öğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya'dan önemli açıklamalar...

"Yeni bölümlere ek yerleştirme yok"
Eğitim
Üniversite maratonuna sayılı günler kala Yüksek Öğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya, A Haber'in konuğu oldu. Hem yükseköğretimde yapılan yeni düzenlemeleri anlattı hem de sınava girecek öğrencilere tavsiyelerini sıraladı.

YENİ BÖLÜMLERE EK YERLEŞTİRME YAPILMAYACAK

açılışlarında doluluk oranlarına baktık. Devlet üniversiteleri için %80, Vakıf üniversiteleri için %60 doluluk aradık. Ayrıca ek yerleştirmeyi ilk uygulandıkları haliyle uygulamaya karar verdik. Yani yeni bir program açmadan, sisteme yeni bir kontenjan dahil etmeden haziran ayında yapılan yerleştirmede boş kalan kontenjanlara ek yerleştirme yapılacak bu sene.

ENGELLİ ÖĞRENCİLERE AYRICALIK

Engelli öğrencilerimizle ilgili de bir iki uygulamamız var. gerçekten bu öğrencilerimiz arasında resme müziğe çok farklı sanat dallarına yetenekli kişiler var. ama bunların diğer öğrendiler gibi Matematik sorularını, fen sorularını çözmesi oldukça zor. Biz dedik ki; Arkadaşlarımı sınava girsinler En alt puan oan 100 puanı bile alabilseler
Özel yetenek sınavlarında başarılı olurlarsa bu programlarda okumalarına izin vereceğiz dedik.

TERCİHLER DİKKATLİ YAPILSIN

Sınava girecek öğrencilerin hepsine en içten başarı dileklerimizi iletiyorum, her şey gönüllerince olsun diyorum. Tercihlerini yaparken mutlaka gönüllerinin istedikleri tercihleri yapsınlar diyorum. Son yıllarda böyle bir eğilim oluştu, öğrenciler ellerine puanlarını alıyorlar ve katalogda o puanın karşılığı gelen programı işaretliyorlar genellikle. Lütfen başka olanaklara, başka imkanlar da baksınlar. Kalpleri gönülleri nereyi istiyorsa tercihlerini o yönde yapsınlar.
 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)