adscode
adscode

Yeni dönem dershane kayıtları devam ediyor

​Dershanelerin dönüşüm çalışmaları sürerken, dershane birlikleri yaptıkları açıklama ile 2014-15 öğretim dönemi için kayıtların devam etti.

Yeni dönem dershane kayıtları devam ediyor
Eğitim
ÖZ-DE-BİR, GÜVENDER ve TÖDER’den yapılan ortak açıklamada ‘Dershaneleri Diğer Özel Öğretim Kurumlarına Dönüştürmeyi’ amaçlayan yasanın 14 Mart 2014 tarihli Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girdiği hatırlatıldı. Ayrıca, bir yandan “dönüşüm” süreci başlarken, diğer yandan yasa, bazı maddelerinin yürütmesinin durdurulması ve iptali istemiyle Anayasa Mahkemesi’ne taşındığı belirtildi. Yasa’nın, Anayasa ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesine aykırı birçok hüküm içerdiği savunularak, önümüzdeki günlerde AYM’de görüşülürken dershanelerin de 2014-2015 öğretim yılı için yeni kayıtlarını almaya devam ettileri bildirildi. Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Bilindiği gibi yasa, dershanelerin 1 Eylül 2015 tarihine kadar çalışmalarına izin verdi. Özel dershane kurucuları, dershanelerin Türk milli eğitimine katkı vermeye bu tarihten sonra da devam edeceğine olan inançlarını koruyarak yeni öğretim yılına hazırlanıyor.”

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)