adscode
adscode

YENİ NESİL SAĞLIK PERSONELLERİ ACIBADEM’DE YETİŞİYOR!

Acıbadem Üniversitesi öğrencilerini neler bekliyor, hangi alanda ayrıcalıklı olacaklar, ne tür eğitimler görecekler, üniversitenin hangi olanaklarından yararlanma fırsatı bulacaklar.Üniversite hakkında…

YENİ NESİL SAĞLIK PERSONELLERİ ACIBADEM’DE YETİŞİYOR!
Röportaj

Sağlık eğitimi alanında bugüne kadar ki en büyük yatırımla kurulan Acıbadem Üniversitesi,100bin metrekare kapalı alana sahip Kerem Aydınlar Kampüsü,fark yaratan çevreci mimarisi, 324 öğretim üyesi, dinamik ve çağdaş eğitim programları, Klinik Simülasyon ve İleri Düzey Endoskopik Robotik Cerrahi Eğitim Merkezi ve donanımlı araştırma laboratuvarları ile sağlık eğitiminde çıtayı yükseltiyor.
 
RÖPORTAJ;
BİLLUR OCAK-ARZU KALAYLI
www.egitimajansi.com





Acıbadem Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Ahmet Şahin,  www.egitimajansi.com okurları için sorularımızı yanıtladı.

İşte kendisiyle gerçekleştirdiğimiz röportaj ve Üniversite Tercih Döneminde Acıbadem Üniversitesi Hakkında öğrencilere ışık tutacak anahtar bilgiler.


 
-Acıbadem Üniversitesi’nin vizyonu nedir, Kerem Aydınlar Kampüsü’nde ne zaman hizmet vermeye başladınız?
Buradaki proje Mehmet Ali Aydınların sosyal sorumluluk kapsamında gerçekleştirdiği proje.18 aydan kısa sürede tamamlandı. Tasarımından herkes etkileniyor.
Sektörle ilgili çok ciddi bilgiye sahibiz, bu birikimi biz çok güzel aktarırız, memlekete ve tüm dünyaya nitelikli insan gücü yetiştiririz düşüncesi kuruluş vizyonumuzu oluşturuyor.
Çok güçlü bir temel bilim ekibimiz var.
İnanılmaz nitelikli, eğitim düzeyi oldukça yüksek hemşire mezunu vermişiz. Ben sahada onların değişik vesileyle bakımlarına da şahit oldum. Çocuklar zaten şöyle diyor; ‘Siz bizim nasıl yetiştiğimizin farkında değilsiniz. Biz çok iyiyiz’. Böyle bir özgüvenle, donanımla mezun ediyoruz.
 Bu yıl 30 Haziran itibariyle 6. Sınıf öğrencileri Halkalı’da ki Atakent Hastanesi’nde intörnlüğe başlayacaklar.2 yılık programlar 3. mezunlarını verecekler. Fakülteler geçen yıl 4 yıllık mezunlarını verdiler.
 
Toplam öğrenci sayınız nedir? 
Şimdi bin 351 öğrencimiz bulunuyor.5 bin metre karelik kapalı alanda Maltepe’de bir binadaydık ve daha fazla öğrenci kabul etme şansımız yoktu. Bu kampüste 100 bin metrekare alanda, yurt alanını çıkardığımızda kullandığımız alan 60 bin metrekare ve hem kontenjanlarımızı arttırdık hem de yeni programlar ekliyoruz.

Hangi programlarda eğitim veriliyor, hangileri yeni açıldı?

Sağlık hizmetinde 11 programımız var.

TÜM FAKÜLTE VE BÖLÜMLER İÇİN TIKLAYIN!

İkinci öğretim programı açmak istedik; Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu. Bürokratik süreç halen devam ediyor. Çünkü şu anda her şeyimiz uygun;  genel laboratuvar alanları, fiziki mekanlar, hocalarımız…
 Mühendislik Fakültesi altında Tıp Mühendisliği (Biyomedikal Mühendisliği)  bölümü açıyoruz. İngilizce eğitim verilecek. Amerika’da ki okullarla bir işbirliği söz konusu olabilir. Üzerinde çalışıyoruz.
Bu yıl Çevre Sağlığı Teknisyenliği programı ve Aşçılık programı da açıyoruz.
Yeni programımız, Podoloji  bölümü’nde, ayaktaki birtakım problemleri, ayak bakımı ve pedikür, tırnağın kronik süreçteki rahatsızlıkların neden olduğu şekil bozukluklarının düzeltilmesiyle ilgili bir kısmı plastik cerrahi bir kısmı  ortopedi, bir kısmı da dermatologların  denetiminde  tedavi edecek bir grup yetişecek.

-Yeni program açmanın zorlukları neler?
Var olan bir isimde programın açılması kolay ama farklı bir isimle program açmak konusunda iş çok zor, süreç uzuyor.

3 fakülte başvurusunda bulunduk; Diş Hekimliği, Eczacılık, Spor Bilimleri Fakültesi, hepsi sağlık temasının içinde programlar.
Bugün ülkemizde çok yetişmeyen, mesela spor merkezlerine fitness hocaları yetiştirmek gibi.Başvurusunu yaptık, YÖK 2014-2015 yılı için dursun dedi, umut ediyoruz verecekler ve gelecek yıl 3 büyük fakültemiz olacak.
 
 
           ACIBADEM ÜNİVERSİTESİ’NİN BURS OLANAKLARI
 
 

 
 
 -Öğrencilerinize sağladığınız burs olanakları nelerdir? Öğrenciler hangi şartlarda sizden burs alabilirler?
 
-ÖSYM Bursu:
Merkezi yerleştirme ile ÖSYM Bursu almaya hak kazanmış öğrenciler için geçerlidir. Öğrencinin öğrenim süresi boyunca geçerlidir.
-Başarı Bursu:
Acıbadem Üniversitesi’nde öğrenim hayatına başlamış öğrenciler için geçerlidir. Bu bursa not ortalaması 4 üzerinden 3.5 ve üzerinde olan öğrenciler başvurabilir.
-Kerem Aydınlar Vakfı Bursları
Kerem Aydınlar Vakfı tarafından ihtiyacı olan öğrencilere aylık nakit para ve/veya yemek bursu şeklinde verilen burslardır. Vakıf Bursu, hangi oranda olursa olsun burslu okuyan öğrencilerin doğrudan kazandıkları bir hak değildir. Öğrencilerin ekonomik ve ailevi durumları göz önünde bulundurularak gerek görülmesi halinde ihtiyaç sahibi öğrencilere verilecek bursları kapsamaktadır. İki yarıyıl üst üste genel not ortalaması 2.00’nin altında olanların bursları kesilir, genel not ortalamasını 2.00’nin üzerine çıkardıkları tarihten itibaren bursluluk haklarından yararlanmaya başlarlar. Kerem Aydınlar Vakfı tarafından verilen burslara gerek duyulması halinde vakıf faaliyetleri için, Acıbadem Üniversitesi ya da Acıbadem Sağlık Grubu bünyesi altında ders programına uygun saatlerde çalışma yükümlülüğü konulabilir. Burs başvuruları, Vakıf tarafından değerlendirilir.
Kerem Aydınlar Vakfı tarafından, yerleştirdiği programın puan türüne göre LYS başarı sırası ilk 1.000 (bin) içinde olan öğrencilere %100 yüksek başarı bursu verilecektir.
Ön lisans ve Lisans programlarımıza birinci tercihinden yerleştirilenlere %5 indirim sağlanacaktır.
Öğretim ücretinin tamamının bir defada peşin ödenmesi durumunda %5 indirim uygulanacaktır.
Eğitimciler ile eğitimcilerin eş ve çocuklarına lisans ve lisansüstü öğrenim ücretlerinde %10 indirim sağlanır.
Acıbadem Sağlık Grubu ve Acıbadem Üniversitesi çalışanları ile çalışanların eş ve çocuklarına lisans ve lisansüstü öğrenim ücretlerinde %10 indirim sağlanır.
Birden fazla burs oranı almaya hak kazanan öğrencilere en yüksek olan burs oranı uygulanır.​​​
 
DÜNYADA ÖRNEĞİ OLMAYAN;Klinik Simülasyon ve İleri Düzey Endoskopik Cerrahi Merkezi (CASE)
Bu merkez öğrencilere hangi alanlarda  hizmet verecek?
Kimler yararlanabilecek?
Dünya standartlarında en iyi düzeyde eğitim vermek için gerekli alt yapımız var.
Tüm eğitim programlarında kullandığımız gerçek hastayla karşılaşmadan önce farklı senaryolar üzerinden uygulanan simülasyon eğitimleri, sağlık alanında yetiştirilen öğrencilerin klinik stajlara çok farklı bir bilinç ve yetkinlik düzeyi ile ulaşmalarını sağlıyor.
Klinik Simülasyon ve ileri Düzey Endoskopik Robotik Cerrahi Egitim Merkezi CASE ,dünyadaki sayılı simülasyon merkezlerinden biri olup, bir çatı altında topladığı özellikleri ve konseptiyle dünyada benzeri bulunmuyor.
5 bin metrekarelik alanda kurulan Acıbadem Üniversitesi İleri Düzey Simülasyon ve Eğitim Merkezi’nde (CASE), 8 ayda 5 bin 200 kişi eğitildi.
CASE’in birinci bölümü olan Klinik Simülasyon Eğitim Merkezi’nden Tıp Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu öğrencileri faydalanabiliyor. Merkezde öğrencilere modeller üzerinden acil durumlarda kriz yönetme yeteneklerini geliştirmeye dönük eğitimler veriliyor.
CASE ‘in bir kısmı da tıpta uzmanlığını almış, uzmanlık sonrası eğitimde yaptığı birtakım işleri daha iyi yapmak için klinikte çalışma yapıp kendisini geliştirmesinde olanak sağlıyor.
Hedefimiz, öğrencilerimizin alanlarının en iyisi olarak yetişmelerini sağlamak, bunun için çaba gösteriyoruz.

-Mezunların Ne Kadarı Acıbadem Sağlık Grubunda İstihdam Ediliyor?
Acıbadem Üniversitesi mezunlarından toplam 173’ü Acıbadem Sağlık Grubu’nda istihdam edilmiş durumda.
Sağlık Bilimleri Fakültesi’nden mezun olan 136 öğrenciden 84′ü, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu’ndan mezun 419 öğrenciden de 89’u ASG bünyesinde tam zamanlı olarak çalışıyor..
 
 -Öğrencileriniz bu kampüste eğitim görürken onları ne tür olanaklar bekliyor?
Kampüste, 3 bin 500 metrekare kapalı alana sahip Araştırma Laboratuvarları ve Deney Hayvanları Araştırma ve Uygulama Merkezi'ne ek olarak, 2 bin 500 metrekare alana yayılan öğrenci laboratuvarları  bulunuyor.
CASE şemsiyesi altında birlesen Klinik Simülasyon Merkezi ve ileri düzey Endoskopik / Robotik Cerrahi Eğitim Merkezi toplam 5 bin metrekarelik alanda yer alarak sağlık eğitiminde fark yaratıyor.
Ayrıca fitness, basketbol, voleybol salonu ve yarı olimpik kapalı yüzme havuzu bulunduran 3 bin metrekareye kurulu spor merkezi de bulunuyor.
Üniversite'nin 750 kişilik konferans merkezi ve zengin bir kütüphanesi bulunuyor.

ÜNİVERSİTE HAKKINDA DAHA FAZLA BİLGİ EDİNMEK İÇİN TIKLAYIN!

Acıbadem üniversitesi bölümleri ile Acıbadem taban puanları 2014 yeni güncel ÖSYM ile eş bilgiler.




Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)