adscode
adscode

Yeni ÖSYM Başkanı?..

ÖSYM Başkanlığı uzun süredir boştu. Hem de en kritik bir süreçte. Neyse ki belli oldu.

Yeni ÖSYM Başkanı?..
Günün Yazısı
Başkanlığa Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Mahmut Özer getirildi. Her ne kadar hiç yurtdışı  ve büyük üniversite deneyimi olmasa da başarılı bir isim ama ona başkanlık yoluna açan asıl özelliği muhtemelen Tokatlı olması. Kendisi de Tokatlı olan YÖK Başkanı Saraç, zor süreçlerde İstanbul Üniversitesi’nde de olduğu gibi hemşerilerini öneriyor!..

 
Prof. Özer, Bülent Ecevit Üniversitesi’ni, aynı dönemde kurulan, bölgedeki üniversitelerden birkaç adım daha öne çıkarttı.

Umarız aynı performansını, ÖSYM’de de gösterir. Tabi eğer, kendine uygun bir çalışma ortamı bulabilirse.

MEB ve ÖSYM’de öylesine güçlü bir bürokrasi var ki, Bakan ve Başkanlar, duruma müdahil olamıyorlar.

Hata yapan, Bakan, Başkan yiyen kadrolar, dünden bugüne  daha da güçlenerek yoluna devam ederken, tepedekilerden, reform beklemek abes olur.

Her yiğidin yoğurt yemesi farklı olur derler. Bakalım Başkan Özer, Prof. Dr. Altan Günalp’in titizlikle kurduğu ve çok büyük saygınlık kazandırdığı kurumu, fabrika ayarlarına geri döndürebilecek mi?

Bekleyip, göreceğiz.

Kendisine bu zor görevinde başarılar diliyoruz…

Onun başarısı, kamuoyu nezdinde ve özellikle de gençler arasında, devlete duyan güvenin yeniden kazanılması olacaktır!..
 

Kimdir?

Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer; Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi başkanlığı görevine getirildi. Peki ÖSYM Başkanı Mahmut Özer kimdir?

Mahmut Özer’in biyografisi

Resmi Gazete’de yayımlanan kararda, Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer’in atanmasının 6114 sayılı kanunun 4’üncü maddesi gereğince uygun görüldüğü belirtildi.
5 Mayıs 1970 yılında Tokat’ta doğan Mahmut Özer, ilk ve orta öğrenimini Tokat’ta tamamladı. Özer, İstanbul Teknik Üniversitesi Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Bölümünden (1992) mezun oldu. Yüksek Lisans ve Doktorasını Karadeniz Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü Elektronik Mühendisliği Anabilim Dalı’nda sırasıyla 1996 ve 2001 yıllarında tamamladı.
1992-1994 yılları arasında Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü Dalaman Havalimanı’nda Elektronik Mühendisi olarak görev yaptı. Daha sonra 1994-2002 yılları arasında Gazi Osmanpaşa Üniversitesi Tokat Meslek Yüksek Okulu Elektrik Programı’nda Öğretim Görevlisi olarak görev yaptı.
Temmuz 2002’de Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği’nde Yardımcı Doçent olarak göreve başladı. Aynı üniversitede 2005-2010 yılları arasında Doçent olarak görevine devam etti. Temmuz 2010 itibarıyla Profesör olarak atanan Özer, 28 Kasım 2010 tarihinden itibaren Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörlüğü görevini sürdürüyordu.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)