adscode
adscode

Yeni ‘Üniversiteye Giriş Sistemi’ Umut Verici!

Ortaöğretime geçiş sisteminin ardından yükseköğretime geçiş sistemini de değiştirmeye dönük çalışmalar başlatan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ve Müsteşar Yusuf Tekin’in desteklenmesi ve motive edilmesi…

Yeni ‘Üniversiteye Giriş Sistemi’ Umut Verici!
Sendikalar
Yeni sistemin öğrenci, öğretmen ve okul ilişkisini güçlendireceğine inanıyorum” dedi.

OKUL MERKEZLİ EĞİTİM

DES’in İstanbul temsilciliğinde yaptığı basın açıklamasında; 2 – 3 yıl içinde üniversiteye giriş sınavının kaldırılarak bunun yerine merkezi yazılı sınavların yapılacak olmasının yeni ortaöğretime geçiş sisteminde (TOEG) olduğu gibi yükseköğretime geçişte işlevsellik, sürdürülebilirlik ve esnek bir nitelik kazandıracağını söyleyen Şükrü Mutlu, “Üniversitelerin gelişmişlik düzeyine göre 3’e ayrılacak olması  gelişmiş ülkelerdeki üniversiteler gibi ihtisaslaşmanın da ön adımı olarak planlanmalıdır. Bugün artık her şehrimizde en az bir tane üniversite var. Şehirlerimizde bu üniversitelerle birlikte ihtisaslaştırmalı” dedi.


SINAV STRESİ AZALIR

Eğitim sisteminde güncelleyici reformlara her zaman ihtiyaç bulunduğunu kaydeden Şükrü Mutlu, “Öğrenci başarısını ve performansını anlık bir sınavla değil geniş bir zamana yayarak ölçmek daha sağlıklı bir belirleme olduğu gibi stresi de azaltacaktır. Yeni sistemle öğretmenlerin ve okulun rolü de etkinleşecektir. Tüm okullarımızda müfredatın eş zamanlı ve tam olarak uygulanması da sağlanmış olacaktır. Bu itibarla özel ders ve dershane gibi ihtiyaç taleplerinin bir miktar daha azalacağını düşünüyorum” diye konuştu.

 

ÖĞRENCİLER SPORTİF, SANATSAL VE KÜLTÜREL ÇALIŞMALARA ZAMAN BULUR

Eğitimde başarı ve performans ölçümünün sürece yayılmasının çok önemli olduğunu ve tek sınav yerine telafi imkânı sağlayan bir sınav sisteminin öğrencilerin hakkı olduğunu kaydeden Mutlu, “Yeni sistemde gözden kaçırılmaması gereken en mühim hususlardan birisi de öğrencilerimizin sosyal, kültürel, sportif ve sanatsal etkinliklere zaman ayırmasını sağlamak ve teşvik edici modeller geliştirmektir. Çocuklarımızın çocukluklarını, gençlerimizin gençliklerini yaşamalarına fırsat vermeliyiz. Her yıl yüz binlerce üniversiteli gencimiz okuduğu bölümden memnun olmadığı için tekrar sınavlara giriyor. Gençlerimizin istediği okulu okumasının ve böylece hayalindeki işi yapmasının önündeki engelleri kaldırmamız gerekiyor. Liseden mezun olan her gencimize arzu etmesi durumunda üniversite okumasının önündeki tüm engeller kaldırılmalıdır. Bu manada çocuklarımızın faydasına yapılan bu adımı sendika olarak desteklemeye ve yapıcı eleştirilerimizle katkıda bulunmaya devam edeceğiz” diyerek sözlerine son verdi.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)