adscode
adscode

Yeni Yılda Daha Büyük Ekranlar Geliyor

AKILLI telefon, tablet, akıllı saat ve televizyonlarda ekranların daha da büyüyeceği bir yıla giriyoruz. 2014 yılında bu ürünlerin ekranlarının boyutları büyürken, akıllı saat ve gözlüklerle bakılan ekran…

Yeni Yılda Daha Büyük Ekranlar Geliyor
Bilim Teknoloji

En teknolojik cihazların kullanıcılarla buluştuğu bir yılı geride bırakıyoruz. Yeni nesil akıllı telefonlar ve tabletler giderek yaygınlaştı ve birçok yeni ürün kullanıcılarla buluştu. Yeni yılda kullanıcılara sunulacak cihazların ortak özelliği ise daha büyük ekranlı olmaları. Akıllı telefon, tablet ve televizyonların ekranı büyürken, giyilebilir teknolojilerle bakılan ekranların sayısı da artacak.


ÇARE CEPLERİ BÜYÜTMEK

Ekranı büyüyecek cihazların başında akıllı telefonlar geliyor. ‘Phablet’ olarak adlandırılan akıllı telefon ve tablet bilgisayar arasındaki cihazlar, 2013 yılında oldukça dikkat çekmişti. Ancak artık standart bir akıllı telefonun ekranı bile ‘phablet’lerin boyutuna yaklaşacak. 2014 yılında kullanıcıların beğenisine sunulan tüm akıllı telefon modellerinin boyutu 5 inç seviyesini geçmesi bekleniyor. 4 inçlik ekranla yaklaşık 1.5 yıldan beri satışta olan iPhone 6 ise gelecek yılda 5 inçlik ekrana kavuşacağı ileri sürülüyor. HTC, Sony ve LG gibi üreticilerinde üst seviye telefon modellerinin ekranını daha da büyütmeye devam edecek. Tabletlerde ise çerçeve küçülerek ekran boyutu büyüyecek. Apple’ın yeni tableti12 inçlik ekrana kavuşturması beklenirken, Samsung da Galaxy Tab serisinde daha büyük ekran boyutlarına imza atacak.

DUVARI KAPLAYACAK

32 inçlerle evlere girmeye başlayan LCD veya LED televizyonlar artık yerini 50 inç ve üzeri boyutlara bırakacak. Yapılan araştırmalara göre 2012 yılında dünyada satılan televizyon boyutu ortalaması 40 inç civarındaydı. Ancak gelişen görüntü teknolojisi ve ucuzlayan fiyatlar sonucunda televizyon ekranlarının boyutları 2014’te ortalama 47 inçe kadar yükselecek. Full HD’den dört kat daha fazla çözünürlük sunabilen Full HD televizyonlar da yeni yılda evlere girecek.

Baktığımız ekran sayısı artacak

AKILLI saat ve akıllı gözlük modelleri de bakılan ekran sayısını arttıracak. Google Glass, Samsung Galaxy Gear, Sony SmartWatch 2 ve Apple iWatch, kullanıcıların baktığı ekran sayısını arttıracak. Araştırmalara göre bir kişi günde ortalama 3 ekrana bakıyor. Gelecek yıl ise 5’e çıkması bekleniyor.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)