adscode
adscode

Yeni YÖK Başkanı Saraç Ne Diyor?

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından, YÖK Başkanlığına, dün resmen atanan Prof. Dr. Yekta Saraç ile üniversitelerimizin bugünü, yarını ve YÖK üzerine uzunca bir sohbet yaptık. Detaylarını yan sayfalarda bulabilirsiniz...

Yeni YÖK Başkanı Saraç Ne Diyor?
Günün Yazısı
Prof. Saraç, fazlasıyla kendine güveniyor. Her şeyin çok daha iyi olacağına inanıyor. 10 yıla yakındır YÖK üyesi olmanın kendisine kazandırdığı avantajların da farkında. Yani çok kısa sürede çok daha büyük açılımlar ve icraatlar gerçekleştirebilir.

Dışarıdan bakıldığında, 10 yıldır YÖK üyeliği yapan biri nasıl olur da farklı bir YÖK düşününebilir diyebilirsiniz ama bugüne kadar alınan kararların pek çoğunda onun muhalefet şerhi vardı. Yani YÖK'ün pek çok uygulamasına, bizler gibi o da karşıydı...

Bekleyip göreceğiz, üniversitelerimiz ve ülkemiz adına attığı her adımda alkışlayacağız, bırakın bakalarını kendi söylemlerine aykırı davrandığında da yine ilk eleştiren biz olacağız.

Yeni görevi kendisine de, akademik dünyaya da, ülkemize de hayırlı, uğurlu, verimli olsun...

Bu arada daha önceki YÖK üyelerinin hiç de hoşuna gitmeyecek olan yeni isimlerin YÖK atamaları gerçekleşirse de hiç şaşırtıcı olmaz. Örneğin, bir süre önce veto ettikleri bazı rektörlerle yan yana oturmak zorunda kalabilirler!..

 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)