adscode
adscode

Yerli turist yine mağdur!

Yabancı turist sayısı ne zaman artsa, döviz kurları ne zaman tavan yapsa, yerli turistin yüzüne bakan olmaz.

Yerli turist yine mağdur!
Milliyet Diyalog

Yine aynı şekilde, yabancı turist ne zaman zınk diye kesilse, yerli turist baş tacı edilmeye çalışılır.


Animasyonlar, yemekler, ücretler onlara göre belirlenir, ta ki yeni bir yabancı turist dalgası gelene kadar. Çünkü makbul olan onlardır!

TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, yabancı turist sayısının artması ve kurlarda yaşanan yükseliş sonrasında yerli turistin 2019’da tatile çıkmasının zorlaştığını belirterek bakın bunu ne güzel(!) de anlatmış:

“İç turizmle ilgili birkaç sıkıntı var. Ani kur artışı nedeniyle otel kapasitelerinde yerli turiste ayrılan payda sıkıntı yaşanıyor. Oteller euro ile turiste satmak yerine, TL ile Türk turiste vermek istemiyor. Birçok otel yabancı kapasitesini artırdı, yerli kapasitesini kıstı. Buradan çıkan sonuç önümüzdeki yıl Türk vatandaşlar daha pahalıya seyahat edecek ve istedikleri zaman istedikleri yerde otel bulamayacak. Önümüzdeki sene için erken rezervasyon çok daha büyük önem taşıyor. Fiyatlar doğal olarak yükselecek. Yabancının ödeyeceği para ile yerlinin ödeyeceği para arasında ciddi fark oluştu. Doğal olarak otelci de yabancı turisti istiyor. Oteller kapasitelerinin yüzde 80’ini yabancıya ayırırken, yerli turiste ayrılan oran yüzde 20’de kaldı. Bu geçen yıl yüzde 30-35’lerdeydi. Otelcilerin de haklı olduğu noktalar var. Çünkü yatırımlarını dövizle yapıyorlar. Dövizle borçlanıp, TL ile ödemeleri zor. Sonuçta bu ticari bir iş. Yerli için fiyat 2019’da, 2018’e göre fiyat artışının yüzde 40 civarında olacağını öngörüyoruz.”

 

Paralı turist bize gelir mi?

Yıllardır dillerde dolaşan bir tespit var:
Harcamayan turistle, turizmimiz kalkınmaz.
Sınırlı bütçesi olan harcamayan turist değil, zengin ve harcayanı gelmeli!
Peki, bu nasıl olacak?

Yazının devamı için tıklayınız


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)