adscode
adscode

Yeşilay, Birleşmiş Milletler UNGASS 2016’ya katılıyor

Birlemiş Milletler UNGASS 2016 Sivil Toplum Görev Gücü (Sivil Society Task Force) üyeliğine seçilen Yeşilay, bu görevle birlikte 2016 yılında üst düzey uyuşturucu gündemiyle toplanacak olan Birleşmiş…

Yeşilay, Birleşmiş Milletler UNGASS 2016’ya katılıyor
Türkiye'den Haberler
Birlemiş Milletler UNGASS 2016 Sivil Toplum Görev Gücü (Sivil Society Task Force) üyeliğine seçilen Yeşilay, bu görevle birlikte 2016 yılında üst düzey uyuşturucu gündemiyle toplanacak olan Birleşmiş Milletler Genel Kurulu Özel Oturumunun (UNGASS), Doğu Avrupa ve Orta Asya koordinasyonunu sağlayacak.  

Yeşilay, Viyana NGO ve New York NGO Komitesi’nin oluşturduğu Birlemiş Milletler UNGASS 2016 Sivil Toplum Görev Gücü (Sivil Society Task Force) üyeliğine seçildi. 26 kuruluşun yer aldığı görev gücüne dünyanın her bölgesinden kapasitesi güçlü olan sivil toplum kuruluşları davet edildi. Yeşilay Başkanı Prof. Dr. M. İhsan Karaman, Yeşilay'ın seçilmesinde işbirliği yaptıkları uluslararası kuruluşların önemli katkıları olduğunu ifade etti.

Bilhassa Uluslararası Uyuşturucu Politikaları ve Halk Sağlığı Sempozyumu’nda kurulan ilişkilerin bu görevi üstlenmelerinde önemli bir referans olduğunu belirten Karaman, “29 Eylül-1 Ekim tarihleri arasında ‘Uyuşturucuya Karşı Ortak Akıl’ başlığıyla gerçekleştirdiğimiz dünyanın en geniş kapsamlı uyuşturucu sempozyumunda 20’den fazla teşkilatı, 50 ülkeden alanında uzman 100 konuşmacıyı bir araya getirmiştik” dedi.

Doğu Avrupa ve Orta Asya’yı Yeşilay temsil edecek
Çok sayıda devlet başkanının katılımının ve uyuşturucu politikaları alanında önemli politika değişikliklerinin öngörüldüğü 2016 Birleşmiş Milletler Genel Kurulu Uyuşturucu Politikaları Özel Oturumunun hazırlığı sürecinde Birleşmiş Milletler (BM) ve sivil toplum arasındaki çalışmaları koordine etmek üzere oluşturulan görev gücünde Türkiye’yi, Doğu Avrupa ve Orta Asya’yı Yeşilay temsil edecek. Yeşilay bu süreçte Doğu Avrupa ve Orta Asya bölgelerinde yürütülecek çalışmaların ve BM’de yürütülecek sürecin merkezi olacak.
Yeşilay, söz konusu görev gücüne üyesi olduğu Uyuşturucuya Karşı Avrupa Örgütü’yle (EURAD) birlikte blok liste ile girdi. Görev gücüne EURAD bünyesinde, Yeşilay’ın da yakın ilişkide olduğu San Patrignano gibi 4 kuruluş daha dahil oldu. Ayrıca sürece dahil olmak için ilgili kuruluşların Birleşmiş Milletler Ekonomik ve Sosyal Konseyi (ECOSOC) üyesi statüsünde veya Viyana ya da New York NGO komitelerinden birine üye olması gerekiyor. 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)