adscode
adscode

Yetiştirme Yurtlarından Kürsüye

​Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının koruması ve bakımı altındaki çocuklar önemli sportif başarılara imza atıyor.

Yetiştirme Yurtlarından Kürsüye
Türkiye'den Haberler
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının koruması ve bakımı altındaki çocuklar, önemli sportif başarılara imza atıyor. Devletin tanıdığı imkanlar kapsamında, çeşitli spor dallarında 3 bin 319 lisanslı sporcu yetişti, 11 çocuk dereceye girdi.

Bakanlık tarafından bütün çocukların sağlık, eğitim ve kültür alanındaki haklarından en üst seviyede yararlanmaları amacıyla politikalar üretiliyor. Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğünce yürütülen çalışmalarla korunmaya muhtaç çocuklar, koğuş tipi kuruluş bakımından ev odaklı bakıma geçirildi ve özel bakım ve koruma hizmeti verilen çocukların sportif başarıları arttırıldı.

Korunma altında bulunan çocukların sağlıklı ve disiplinli psiko-sosyal ve bedensel gelişim göstermeleri amacıyla çeşitli sosyal kültürel ve sportif etkinlikler organize edildi.

Kuruluşlarda korunma ve bakım altında bulanan lisanlı sporcu ve milli sporcu sayısında artış sağlandı. Koruma Bakım Rehabilitasyon Merkezi (KBRM) ve Bakım ve Sosyal Rehabilitasyon Merkezi'nde (BSRM) kalan çocuklarda sosyal, kültürel ve sportif etkinliklere yönlendirilerek lisanslı sporcu oldu.

Milli sporcu 2002'de hiç bulunmazken, 2014'te sayı 19'a ulaştı. Çeşitli spor dallarında, ulusal ve uluslararası yarışmalara katılan 11 çocuk dereceye girdi.  

Aile ve Sosyal Politikalar Gençlik ve Spor Kulübü Derneği kapsamında da 48 ilde futbol, voleybol, basketbol, masa tenisi, badminton, güreş, atletizm, judo gibi çeşitli spor dallarında 23'ü engelli, toplam 3 bin 319 lisanslı sporcu yetiştirildi.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)