adscode
adscode

YGS Başvurularında Sorun Var mı?

2015 YGS başvuru tarihleri 5 Ocak Pazartesi günü (bugün) itibariyle başladı. 19 Ocak Pazartesi mesai bitimine kadar devam edecek. YGS başvurularında sorun yaşıyor musunuz? Bize yazın sayfamızda paylaşıp…

YGS Başvurularında Sorun Var mı?
Sınavlar
Lise son sınıfta okuyan veya mezun olup üniversite sınavlarına girmek isteyenler 5-19 Ocak arasında başvuru işlemlerini tamamlayabilir. 20 Ocak akşamına kadar da sınav ücretlerini ilgili bankalara yatırabilir. ÖSYM, bu yıl YGS ücretini 50, LYS’lerin her oturumu için ise sınav ücretini 30 TL olarak belirledi.

2015-ÖSYS kılavuzu yayınlandı. Adaylar ÖSYM’nin internet sitesinden sınav başvuru kılavuzunu edinebilir.

Öğrenciler üniversiteye girişte ilk aşama olarak uygulanan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) için 50, ikinci aşama olan Lisans Yerleştirme Sınavları’nın (LYS) her birine ise 30 TL ödeyecek. 5 LYS oturumu ve YGS’ye katılmak için toplam ödenmesi gereken ücret ise 200 TL’yi buluyor.

Sınavsız geçiş başvuru ücretleri 15 TL olarak belirlendi. Adaylar başvuru hizmet ücreti olarak 3 TL, ÖSYM sınav koordinatörlüklerinden şifre almak için 5 TL ve fotoğraf güncellemek için ise 10 TL ödeyecek.

YGS başvurularında sorun yaşıyor musunuz?

Başvuru yaparken karşılaştığınız sorunlar neler?

editor@egitimajansi.com da bizimle paylaşın sayfamızda duyuralım.
 

''Hocam iyi akşamlar, Çoğu Öğrenci arkadaştan gelen basvuru sorununu paylaşmak istiyorum.Merniste adrese dayalı kimlik bilgileri İstanbulda olan ama örneğin izmirde YGS ye girme isteyen bir öğrenci Sınava girmek istediği yer olan birinci tercihi Adrese kayıt bilgileri dışındaki ili yazamıyor. Bunun sorun olduğunu/olacağını düşünmekteyim.Bu durumu teyit ettikten sonra siz bu duruma dikkat çeke bilir misiniz?
Saygılarımla''


 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)