adscode
adscode

YGS Şampiyonlarından Başarı Sırları

YGS'nin şampiyonları başarılarının sırlarını anlatıyor. Nasıl başardılar, hedefleri neler, arkadaşlarına tavsiyeleri.....

YGS Şampiyonlarından Başarı Sırları
Sınavlar
Cem Efe Karakaş YGS'den 500 tam puan aldı 



​ 'ANNEM HADİ ORADAN DEDİ'

YGS-3, YGS-5 ve YGS-6 puan türlerinde Türkiye birincisi olan İstanbul Beylikdüzü Final Temel Lisesi öğrencisi Cemre Efe Karakaş, sonucun sürpriz olduğunu söyledi. Annesinin de kendisine destek vermek için YGS'ye girdiğini belirten Karakaş haberi ilk duyduğundaki tepkisini şöyle anlattı: "ÖSYM'nin internet sitesinden birinci olduğumu gördüm. İlk kız arkadaşımla mutluluğumu paylaştım. Sonra annemi aradım. Anneme 'Birinciyim' dedim, inanmadı, 'Hadi oradan doğru söyle, kaçıncı oldun?' diye sordu. Ben de ilk 100'e gireceğimi düşünüyordum." Oğluna destek olmak için sınava giren bir kargo şirketinin satış müdürü anne Esen Karakaş'sa ilk 300 binde yer aldı.

'SOSYAL HAYATIMDAN FEDAKARLIK ETTİM'

YGS-3, YGS-5 ve YGS-6 puan türlerinde Türkiye birincisi olan İstanbul Beylikdüzü Final Temel Lisesi öğrencisi Cemre Efe Karakaş, sonucun sürpriz olduğunu söyledi. Annesinin de kendisine destek vermek için YGS'ye girdiğini belirten Karakaş haberi ilk duyduğundaki tepkisini şöyle anlattı: "ÖSYM'nin internet sitesinden birinci olduğumu gördüm. İlk kız arkadaşımla mutluluğumu paylaştım. Sonra annemi aradım. Anneme 'Birinciyim' dedim, inanmadı, 'Hadi oradan doğru söyle, kaçıncı oldun?' diye sordu. Ben de ilk 100'e gireceğimi düşünüyordum." Oğluna destek olmak için sınava giren bir kargo şirketinin satış müdürü anne Esen Karakaş'sa ilk 300 binde yer aldı.


“SINAVA HAYVAN GİBİ ÇALIŞTIM”

YGS-3, YGS-5 ve YGS-6'dan 500 tam puan alan Cemre Efe Karakaş, çok çalışarak başardığını söyledi.Karakaş, gelen sonucun kendisi için sürpriz olduğunu belirterek, “Beklemiyordum, açıkçası benim için de sürpriz oldu. Sınava hayvan gibi çalıştım, çok çalıştım. Sosyal aktivitelere hiç yer vermedim. Tamamen çalıştım. Benden iyi yapan bir kaç kişi duymuştum. Meğer öyle bir şey yokmuş. Ailem helal olsun' dedi. Arkadaşlarımın aramalarından dolayı telefonumun şarjı bitti. Şuan kimseyle konuşamıyorum. Boğaziçi Üniversitesi bilgisayar bölümü düşünüyorum. Onun dışında çok büyük hedefim yok” dedi.

YGS-3, YGS-5 ve YGS-6 puan türlerinde Türkiye birincisi olan İstanbul Beylikdüzü Final Temel Lisesi öğrencisi Cemre Efe Karakaş


Hasan Sabri Melihcan Erol, YGS 1 ve YGS 2 puan türlerinde Türkiye birincisi 



"GÜNDE 480 SORU ÇÖZDÜM"

Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) Türkiye birincisi Hasan Sabri Melihcan Erol, başarısının sırrını "Size defalarca ders anlatsalar da sizin özümsemeniz gerekiyor konuyu. Özümseyi sağlamanın tek yolu da kendi başınıza geçirdiğiniz zamanı nasıl değerlendirdiğinizden geçiyor" ifadesiyle anlattı.

Melihcan Erol, AA muhabirine başarısının sırrını anlatırken, sınavdan çıktıktan sonra netlerini hesapladığını, Türkiye'de ilk 100'e girmeyi beklerken, sonuçların açıklanmasıyla birinci olduğunu öğrendiğini ve çok şaşırdığını söyledi.

Sınava hazırlanma sürecini "ters piramit" inşa etmeye benzeten Erol, "Bu en büyük taşın son sene konduğu bir süreç. En küçük taştan başlayarak en son, en büyük darbeyi vurmak gibi" dedi.

Sınava hazırlanırken, haftada 50-60 saatini okulda geçirdiğini belirten Erol, evde geçirdiği zaman diliminde de çoğunlukla ders çalıştığını, ders çalışmayı da bir külfet olarak görmediğini aktardı.

Dersleri hayatın içine yaymak, olay ve konulara bakış açısını değiştirmek gerektiğini ifade eden Erol, "Size defalarca ders anlatsalar da sizin özümsemeniz gerekiyor konuyu. Özümseyi sağlamanın tek yolu da kendi başınıza geçirdiğiniz zamanı nasıl değerlendirdiğinizden geçiyor" diye konuştu.

Erol, lise döneminde boş zamanlarında bilgisayar programı yazdığını, bilgisayar oyunları tasarladığını ve böylece hayata matematik ve fizik gözüyle bakmaya başladığını kaydetti.

Bu dönemde dersleri ders olarak görmemeye başladığını dile getiren Erol, şöyle konuştu:

"Fizik Olimpiyat Takımı, Bilgisayar Olimpiyat Takımı gibi takımlardaydım. Bu şekilde müfredatla sınırlandırılan kısmın biraz daha ötesine geçme şansı buluyorsunuz. Sonra her şey arasında uyum çıkıyor. Bir şeyler yapmaya çalışıyorsunuz, yeni şeyler ortaya çıkıyor. Biz kendimizi bilgisayara adamıştık.

Bir oyun yazmıştık. Oyun yaptığımız zaman fiziğin en temel problemleriyle karşılaştım ve burada işime yarayacak tek şey matematik ve fizikti. İlkokuldan beri içimde olan oyun yapma isteği fizik ve matematiğe merak salmamı sağladı. İster istemez bütün boş vakitlerimde bunları düşünür oldum. Bir yerden sonra artık araba tekerleğine bakıyorsunuz 'en hızlı nokta hangisidir?' gibi kendinizce
problemler kurup onları çözmeye çalışıyorsunuz."

Adaylara tavsiyede bulunan Erol, öncelikle konuları kapatmaya çalışmakta, sonrasında test çözmekte fayda olduğunu dile getirdi.

Erol, özellikle son iki haftada günde 480 soru çözdüğünü bildirirken, sürekli test çözmenin ise nerelerde hata yaptığının farkına varmasını sağladığını anlattı.

Motivasyonunun düştüğü zamanlarda öğretmenlerince desteklendiğini ifade eden Erol, Elektrik Elektronik Mühendisliği ve Fizik Bölümü okumak istediğini, YGS'de ne yaptığını unutarak LYS'ye hazırlanmaya başlayacağını söyledi.

"Çok sıkarsanız kırılır..."

Melihcan'ın annesi İngilizce Öğretmeni Nilüfer Erol da sınava hazırlık sürecinin çok stresli olduğunu, bu dönemde onu uzaktan gözlemleyerek serbest bırakmayı tercih ettiklerini belirtti.

Ailelerin sınava hazırlanan çocuklar üzerinde fazla baskı kurmaması, anlayış göstermesi gerektiğini ifade eden Erol "Ben çocuk yetiştirmeyi, yumurtaya benzetiyorum elinizde bir yumurta var. Çok sıkarsanız kırılır. Çok serbest bırakırsanız da düşer kırılır" diyerek disiplin konusunda denge oluşturmak gerektiğinin altını çizdi.

Nilüfer Erol, Melihcan'ın ilkokul birinci sınıfta okulu hiç sevmediğini, ikinci sınıfta karşısına çıkan bir öğretmeni sayesinde okulu ve okumayı sevdiğini anlatarak, çocukların eğitiminde öğretmenlerin yaklaşımının önemine vurgu yaptı.

Melihcan'ın ablası, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğrencisi Meryem Betül Erol da kardeşinin birinciliğinden gurur duyduğunu, hazırlık sürecinde ona manevi olarak yardımcı olmaya çalıştığını belirtti.

Betül Erol, kardeşinin azmiyle başarıyı tamamen hakettiğini de sözlerine ekledi.





***

YGS-2 Puan Türünden Türkiye 6.sı da  Nesibe Aydın’dan...



Yıldızlar Lisesi 12. sınıf  öğrencisi, Kağan Ege KARAKUŞ,  YGS-2  puan türünde Türkiye 6. oldu.

Nesibe Aydın Eğitim Kurumları Kurucusu Nesibe Aydın, başarılarını birbirlerine kenetlenerek yaptıkları çalışmalara borçlu olduklarını belirterek, "Öğrencilerimizle birlikte bu sınavlara imza atmak için birbirimizle kenetleniyoruz. Çocuklarımız severek, isteyerek hedeflerini belirlemiş çocuklar. Şu anda Türkiye birincisi ve Türkiye altıncısı bizim kurumumuzdan" dedi.

YGS-2 puan türünde Türkiye altıncısı olan Kağan Ege Karakuş ise, "YGS-1 puan türünde de sekizinci oldum. Başarımı istikrara borçluyum, ilişkilerimizin güzel olmasına, aileme, öğretmenlerime borçluyum. Her gün bir hedef koyuyorum kendime. LYS var önümüzde, düzenli çalışmaya devam edeceğim, konu tekrarı ve soru çözerek hedefime ulaşmayı hedefliyorum. Tıp okumak istiyorum, Hacettepe Tıp Fakültesi hedefim" diye konuştu. 
 


YGS birincisi kim oldu? İşte YGS birincisi, ikincisi ve üçüncüsü! Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nda (YGS) 500 tam puan alarak Türkiye birincileri arasına giren Cemre Efe Karakaş, konuştu. Boğaziçi Üniversitesi'nde okumak istediğini belirten Karakaş, “ Sınava hayvan gibi çalıştım, çok çalıştım” dedi. Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nda (YGS) 500 tam puan alarak Türkiye birincileri arasına giren 18 yaşındaki Cemre Efe Karakaş, İhlas haber Ajansı'na (İHA) konuştu. YGS-3, YGS-5 ve YGS-6'dan 500 tam puan alan Cemre Efe Karakaş, çok çalışarak başardığını söyledi.
“SINAVA HAYVAN GİBİ ÇALIŞTIM”
Karakaş, gelen sonucun kendisi için sürpriz olduğunu belirterek, “Beklemiyordum, açıkçası benim için de sürpriz oldu. Sınava hayvan gibi çalıştım, çok çalıştım. Sosyal aktivitelere hiç yer vermedim. Tamamen çalıştım. Benden iyi yapan bir kaç kişi duymuştum. Meğer öyle bir şey yokmuş. Ailem helal olsun' dedi. Arkadaşlarımın aramalarından dolayı telefonumun şarjı bitti. Şuan kimseyle konuşamıyorum. Boğaziçi Üniversitesi bilgisayar bölümü düşünüyorum. Onun dışında çok büyük hedefim yok” dedi.

“İNTERNETTE DOLAŞAN CAPSLERİ GÖRDÜM”
Öğretmenlerinin de çabasıyla başardığını kaydeden Karakaş, “Daha önce birinci olan insanlar doğruyu söylüyor mu bilmiyorum ama çalışınca birinci olabiliyorsunuz. Öğretmenlerim çok çaba sarf ettiler. İnternette dolaşan capsleri gördüm. Komik, güzel. Genel de gözlüğüm üzerine odaklanmışlar. Gözlüğüm yok evde unuttum” diye konuştu.

Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nda (YGS) Türkiye 3'üncüsü, Antalya'dan İzzet Emre Eciş oldu. Milyonlarca öğrencinin merakla beklediği YGS sonuçları ÖSYM tarafından açıklandı. Açıklama ile birlikte Türkiye genelinde dereceye giren ilk 3 isim merak konusu oldu. Antalya Toros Akdeniz Fen Lisesi 12. sınıf öğrencisi İzzet Emre Eciş, Türkiye 3'üncüsü oldu. Temel Matematik alanında 40 sorudan 40'ını doğru yapıp YGS-4 puan sıralamasında 497 puan alarak 3'üncü olan Eciş, üçüncülüğü her gün düzenli ders çalışmaya bağladı.



2016 YGS'de, İzmir'de yaşayan Ahmet Kocataş isimli öğrenci, 160 soruluk sınavda 153.75'lik netiyle YGS-4 alanında Türkiye 1.'si oldu. İzmir'de Yamanlar Kolejinde okuyan Ahmet Kocabaş, YGS-4 alanında 1., YGS-2 alanında 2., YGS-1 alanında 3., YGS-3 alanında da 4. oldu.




160 sorulukYGS'de dört Türkçe, bir de Sosyal Bilimler bölümünde yanlış yapan Kocabaş, 153.75'lik net ile 1. oldu. Kocataş, başarısını ailesi, arkadaşları ve öğretmenleri ile paylaşırken, ilk yapacağı şeyin uzun bir uyku uyuyup yarın yeniden ders çalışmaya başlamak olduğunu söyledi.


“BAĞIRA BAĞIRA SEVİNDİK”
YGS başarısı ile ilgili duygularını belirten Kocataş, “Deneme sınavlarında yeni yeni 150 nete çıkmaya başlamıştım. En iyi sonucum YGS'de oldu. Bu kadar yüksek notu kimse beklemiyordu. Şaşırdılar ama sonra arkadaşlarımla bağıra bağıra sevindik. Önce yanımdaki arkadaşlarım ve öğretmenlerimle kutladım sonra ailemi arayıp sevincimi paylaştım.”

“OKULDAN SONRA 4-5 SAAT ÇALIŞTIK”
Arkadaşları gibi okuldan sonra 4-5 saat çalıştığını söyleyen Kocataş, “Bu düzenin aksamaması gerekiyor. Arada bir maç da yapmalısınız, dinlenmek için başka aktiviteler de yapmalısınız. Robot değiliz ve bir süre sonra bizim de bünyemiz çöküyor. Benden daha arkadaşlarım da vardı ama 1. olmak bana nasip oldu. Başka bir arkadaşımız da 1. olabilirdi. Ben bu kadar iyi bir sonuç beklemiyordum” diye konuştu.

“YARIN DERS ÇALIŞMAYA BAŞLAYACAĞIM”
Kocataş, YGS'deki başarısını LYS'de de sürdürmek istediğini ve şuan sadece buna odaklandığını kaydetti. Henüz üniversitede hangi bölümü seçeceği konusunda netleşmediğini ifade eden Kocataş, şöyle konuştu: “LYS'de alabileceğim en yüksek puana odaklanıp şimdiki durumumu korumaya çalışacağım. Tıp ya da mühendislik bölümünü seçebilirim ama ancak net bir şey söylemek istemiyorum. Sınav sonucunun ardından uzun bir uyku uyuyup sonra LYS'ye hazırlanmak için ders çalışmaya devam edeceğim. Büyük ihtimal yarın ders çalışmaya başlarım. LYS'de iyi bir puan almam için çalışmam gerekiyor.”

5 FARKLI OKUL DEĞİŞTİRDİ
Annesi ve babası öğretmen olan İzzet Emre Eciş, ailesinin tayinlerinden dolayı bugüne kadar 5 farklı okul değiştirdi. Antalya'ya Isparta'dan 2008 yılında gelen Eciş, “3'üncü olmayı beklemiyordum. Öğrendiğim zaman ilk önce öğretmenim ve arkadaşlarım ile paylaştım. Etrafımdaki herkes çok sevindi. Çok mutluyum" dedi.

"DÜZENLİ DERS ÇALIŞTIM"
Sınava nasıl çalıştığı konusunda da açıklama yapan Eciş, “YGS sınavına çalışmaya başladığım zaman öğretmenlerim benden daha çok deneme çözmemi istedi. Ben de konu anlatımlı kitapları bitirdikten sonra tamamen deneme çözmeye başladım. Son bir ay içerisinde günde bir iki tane deneme çözdüm. Günde 2-3 saat verimli bir şekilde çalıştım. Bu şekilde kazandım. Okulumuzdaki bizden önceki dönem bize, 'siz bizden daha iyi olacaksınız' demişti. 'Biz bir öncekilerden iyiydik' diyorlardı. Biz de onların bu beklentisini gerçekleştirmek için mücadele ettik. Girdiğim her deneme sınavında bir önceki puanımı geçmek için mücadele ettim" şeklinde konuştu.

"BUNDAN SONRA LYS SINAVINI DÜŞÜNMEK İSTİYORUM"
Anne ve babasının kendisi için bir fırsat olduğunu belirten Eciş, “Annem ve babam hem derslerim ile hem de sınavlarım ile çok yakından ilgilendi. Bu da benim çalışmada büyük bir motive oldu. İkisinin de öğretmen olması benim için çok iyi oldu. Bundan sonra LYS sınavını düşünmek istiyorum. Çalışmalarıma başladım. Hedefimde İstanbul'da bir üniversitede tıp fakültesi okumak var" dedi.


 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)