adscode
adscode

YGS ‘skandalı’nda Son Nokta!

Türkiye ÖSYM'yi ve onun yarattığı tusunamiyi konuşuyor.. Her ne kadar Ankara Cumhuriyet Savcılığı kopya izine rastlanmadı açıklaması yaparak takipsizlik kararı verse de puanlamaya yönelik iddiaların ardı…

YGS ‘skandalı’nda Son Nokta!
Günün Yazısı

LYS başvuruları, dün sona erdi. Ama 20 binden fazla adayın itiraz dilekçesine, henüz cevap verilebilmiş değil. İtirazlar sonucunda adaylardan pek çoğunun puanının değişeceğine de kesin gözüyle bakılıyor. Çünkü pek çoğu değişti.

Şimdi cevabı beklenen asıl soru şu:

İtiraz eden adayların puanları, önümüzdeki günlerde yükselirse ne olacak? Adaylar LYS'ye girme haklarını kaybedecekler mi yoksa LYS başvuru süresi mi bir kez daha uzatılacak mı?

Cevap bekleyen sorular

LYS'ye yönelik olarak eğer gerçekten çözüm isteniyorsa, şu soruların cevaplarının bulunması ve kamuoyu ile paylaşılması gerekiyor:

. Devlet Bakanı Yazıcı adına ÖSYM Başkanı Demir'e mail gönderen kimdir?

. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nı, kopya yok yönünde ikna eden bilir kişi raporunu kimler hazırladı ve bu raporda hangi bilgiler var?

. Bir milyon 700 bin soru kitapçığı ve cevap anahtarının tümü incelendi mi?

. İtirazlar sonucunda, çok sayıda adayın puanı ve sıralaması değişti. Savcılık bu durumu göz önünde bulundurdu mu?

. ÖSYM şifreleme konusunda neden sürekli olarak bir biriyle çelişkili bilgiler veriyor?

. Kopya yoktur yönünde karar veren Ankara Cumhuriyet Savcılığı, ÖSYM Başkanı Demir hakkında neden soruşturma izni istedi? Madem ki sınav güvenliğini yeterince sağlayamadı diye hakkında soruşturma izni istendi, bu soruşturma sonucu beklenmeden neden hiç bir şey yok açıklaması yapıldı? Bu soruşturma tamamlanıncaya kadar beklenemez miydi?

. Kopyaya yönelik kesin bulguları olan ve iptal edilip yerine yenisi yapılan KPSS soruşturması 9 ayda bitirilemezken, YGS soruşturması, üç günde nasıl tamamlandı?

. Kopyaya yönelik soruşturma izni için üst mahkemelere itiraz olacak mı?

. ÖSYM'nin yarattığı kriz ortamı ve kötü kriz yönetimi nedeniyle soruşturma açılacak mı?

 

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)