adscode
adscode

YGS ve LYS'ye Yönelik Bu Tedirginlik Hemen Giderilmelidir

Sınavlara yönelik hemen her gün yeni iddialar ortaya atılıyor. Ne kadarı doğru, ne kadarı yanlış, bilmiyoruz. Bu yüzden resmi açıklamaların dışında hiç bir açıklamaya itibar etmemek gerekir. Ama bu açıklamalar…

YGS ve LYS'ye Yönelik Bu Tedirginlik Hemen Giderilmelidir
Günün Yazısı

 

 

Ne olacak şimdi?

"Sayın Abbas Güçlü fen lisesine giden bir çocuğum var.seneye öss sınavına girecek.fakat çocuğum çok tedirgin.çünkü yeni değişen eğitim sisteminde yer  alan bir maddede okullardaki ağırlıklı orta öğretim başarı puanının kaldırılacağı ve yerine sadece okulu baz alan ortaöğretim başarı puanının geleceği söyleniyor.belki görünüşte iyi gibi gözükebilir ama benim çocuğumun okuldaki sınavları fen lisesi olduğu için çok daha zor olmakta.bu yüzden okul ortalaması tam puan alacak kadar iyi değil.bu tür okullarda çok zor sorular sorulduğu için ortalamaları çok yüksek olamayacak.bu zorlu çalışmaya rağmen başka okullarda ya da özel okullarda daha fazla puan alınarak çocuğumun öss yarışında daha geriye atması bizi endişelendiriyor.medyada da bu konu hakkında çok fazla bilgi olmadığı için bu konu hakkında sizin görüşlerinizi almak istedim.bu konu hakkındaki bildiklerinizi aktarırsanız çok memnun olurum.

 

Beklemekte Yarar Var!

 

Yerleştirmeler temmuz, ağustos'ta gerçekleşiyor. Dolayısıyla daha çok zaman var. Ama yine de bu konuda kesin açıklamaların yapılması gerekir ki, herkes ona göre kendine yeni bir yol haritası çizsin.

Ayrıca bu  tür kararlar dünden bugüne hemen değişmemeli.

Alınan kararlar, liseye yeni başlayacak öğrencilere uygulanmalıdır... 

 

 

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)