adscode
adscode

YGS’de Puanlar Yükselir mi?

YGS sonuçları muhtemelen Perşembe ya da Cuma günü açıklanır. Peki sorular böylesine zor ve oyalayıcıyken puanlar düşer mi, yükselir mi?

  YGS’de Puanlar Yükselir mi?
Günün Yazısı
Görünen o ki, Türkiye ortalamaları önceki yıllara göre çok daha farklı olacak. Bu da puanlarda dalgalanma getirecek! Okul başarı puanları öne çıkacak!
 
Bugün çok daha netleşti ki, Matematik’te herkes zorlanmış. Türkçe soruları da çok zaman kaybettirmiş. Bu yüzden adayların pek çoğu soruların tümünü, bırakın doğru cevaplamayı, okumaya bile fırsat bulamamış.
 
Şu ana kadar soruların tümünü yapan aday sayısının ortaya çıkmaması da, sınavın güçlüğünü ortaya koyan önemli göstergelerden birisi. Daha önceki sınavlarda, dershanelerden çok sayıda iddialı öğrenci duyuruları olurdu. Şu anda hiç yok gibi!..
 
Türkiye ortalamaları geçen yıla göre sanki düşecek gibi. Bu da puanlarda düşme getirebilir. Ama yığılmanın yoğun olduğu orta dilim puanlarda değil de yüksek puan dilimlerinde bu düşüş kendini daha fazla hissettirebilir.
 
İşte bu noktada lise başarı puanının etkisi çok daha öne çıkabilir. Bu yüzden okul puanlarınızı olabildiğince yüksek tutmaya çalışmalısınız…
 
Gelişmeleri sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz…

 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)