adscode
adscode

“Yıldız Savaşları” başlıyor

Yıldız Teknik Üniversitesi’nde (YTÜ) bu sene 4.’sünü düzenleyeceği Yıldız Robocon (Yıldız Robotics Contest) robotların kıyasıya mücadelesine sahne olacak.

“Yıldız Savaşları” başlıyor
Üniversite
25-26 Mart tarihlerinde Davutpaşa Kampüsü Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenecek yarışmada robotlar 7 ayrı kategoride mücadele edecek. Yarışmalarda bu sene de “Yıldız Savaşları” özel kategorisinde ringe çıkacak robotlar, rakiplerini yenmek için hünerlerini sergileyecek.

Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Robotik ve Otomasyon Kulübü tarafından bu sene 4.sünü düzenleyeceği, eski ismiyle ‘Yıldız Savaşları’ yeni ismiyle ‘Yıldız Robocon(Yıldız Robotics Contest) 25-26 Mart 2017 tarihleri arasında Davutpaşa Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

Her sene Türkiye’nin önemli üniversiteleri başta olmak üzere Robotik ve Otomasyon konusunda meraklı beyinleri bir araya getiren Yıldız Robocon’da bu sene de 1500’ün üzerinde katılımcı hedefleniyor.

“YILDIZ SAVAŞLARI” NEFESLERİ KESEN ROBOT MÜCADELELERİNE SAHNE OLACAK”

Elektrik, Elektronik, Mekatronik, Kontrol ve Otomasyon, Makine Mühendisliği ve Teknik Lise öğrencileriyle birlikte robotiğe ilgisi olan herkesin katılabileceği Yıldız Robocon, birbirinden heyecanlı, 7 farklı kategoriden oluşuyor.

Yıldız Robocon, geleneksel robot yarışması kategorileri olan Mini Sumo, Çizgi İzleyen, Robocross(arazi), Yangın Söndüren, Labirent Çözen, Serbest Kategori’nin yanı sıra diğer robot mücadelelerinden çok farklı olan “Yıldız Savaşları” özel kategorisinde gerçekleştirilecek.

“Yıldız Savaşları” kategorisinde robotlar, arena içerisinde uzaktan kumanda ile kontrol edilen ateş püskürtme, testereyle parçalama, kaldırıp fırlatma gibi özel silahlarıyla savaşacak.

Yıldız Robocon’da kategorilerdeki yarışma heyecanının yanı sıra organizasyona destek veren firmalar için bir fuar alanı oluşturularak öğrenci-firma işbirliğini arttırmak da amaçlanıyor. Etkinlik sırasında firma yetkilileri ve akademisyenler tarafından robotik ve kontrol alanında seminerler, söyleşiler ve sergiler düzenlenecek.

7’den 70’e her yaştan yarışmacısı ve katılımcısına iki gün boyunca eşsiz bir görsel şölen sunan Yıldız Robocon, bu sene de robot sevdalılarını bu heyecana davet ediyor!

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)