adscode
adscode

Yılmaz: "Öğretmenler de öğrenciler de sistem değişikliğinden memnun"

Milli Eğitim Bakanı Yılmaz: Daha iyiyi yapmak adına çalışıyoruz. Eğitim eleştirisiz olmaz. Türkiye nereden nereye geldi. Daha yeni bir okuldan geldim, sistem değişikliğini öğretmenlere soruyorum memnun,…

Yılmaz: "Öğretmenler de öğrenciler de sistem değişikliğinden memnun"
Eğitim
- Milli Eğitimi Bakanı İsmet Yılmaz, liselere geçiş sistemi değişikliği hakkındaki eleştirilere ilişkin, "Daha iyiyi yapmak adına çalışıyoruz. Eğitim eleştirisiz olmaz. Türkiye nereden nereye geldi. Daha yeni bir okuldan geldim, sistem değişikliğini öğretmenlere soruyorum memnun, öğrencilere soruyorum memnun." dedi.

Bakan Yılmaz, AK Parti TBMM Grup Toplantısı öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin, sistemde yeni değişikliklerin olduğunu belirtmesi üzerine Yılmaz, her gün yeni bir günün doğduğunu, bir öncekinin tekrarının bulunmadığını ifade etti.

Yapılanın "yapboz" olmadığını vurgulayan Yılmaz, "Daha iyiyi yapmak adına çalışıyoruz. Eğitim eleştirisiz olmaz. Türkiye nereden nereye geldi. Daha yeni bir okuldan geldim, sistem değişikliğini öğretmenlere soruyorum memnun, öğrencilere soruyorum memnun. Hangi dünyada yaşıyoruz. Ama ön yargıyı kırabilmek mümkün değil, özü bu." diye konuştu.

Bir gazetecinin "o zaman bu sancı neden yaşanıyor" sorusu üzerine Yılmaz, "Bende yaşanmıyor, sizde neden yaşanıyor. Vatandaşa sorun, herkes memnun. Öğrencinin talebi, vatandaşın talebi bu yönde değil miydi?" karşılığını verdi.

Bakan Yılmaz, sistemin nihai hali hakkındaki soruya da "Evet son halidir. Ne söylesem, siz farklı yansıtacaksınız. Geçen hafta bir cümle söyledim, sekiz sütuna manşet bir haber yapıldı. Yapmayın..." ifadesini kullandı.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)