adscode
adscode

YKS öncesi öğrenci ve velilere uzman tavsiyeleri

Milyonlarca lise son sınıf öğrencisi 30 Haziran ve 1 Temmuz günlerinde üniversiteli olabilmek için Yüksek Öğretim Kurumları Sınavına girecek. YGS yerine bu yıl ilk kez uygulanacak olan YKS, 2 oturumdan…

YKS öncesi öğrenci ve velilere uzman tavsiyeleri
Sınavlar
Öğrencilerin kaderini belirleyecek sınava günler kala uzmanlar da öğrenci ve veliler için önemli uyarılarda bulunuyor. Bahçeşehir Koleji Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Koordinatörü Özen Yazğan aşağıdaki maddelere öğrencilerin dikkat etmesi gerektiğini vurguluyor.


Yeni Konu Öğrenmek Yerine Bildiklerinizi Pekiştirin

Sınava kısa bir süre kala hedeflenen; yeni konular öğrenmekten ziyade öğrenilen konuların pekiştirilmesi şeklinde planlanabilir. Bu nedenle farklı soru türlerine hazır olabilmek adına farklı kaynaklardan, farklı bakış açılarıyla geliştirilmiş bol miktarda soru çözmek yararlı olacaktır.


Her güne 1 deneme sınavı uygulamak


Sınava kısa bir süre kala hedeflenen; yeni konular öğrenmekten ziyade öğrenilen konuların pekiştirilmesi şeklinde planlanabilir. Her güne bir deneme sınavı çözmek zamanı kullanma becerinizi geliştirirken aynı zamanda hangi konuları tekrar edebileceğinizi görmenizi sağlayacaktır.

Etkin hazırlanmak


Eğer istekli ve planlı çalışılırsa geriye kalan süre amacınıza ulaşmak için büyük bir fırsattır. İstekle yapılan son andaki çalışmalar beyinde etkili değişimlere yol açabilir ve sizi istenen sonuca ulaştırabilir. 

Uyanma vaktini düzenlemek


Uyuma ve uyanma vaktiniz ne çok geç ne de çok erken olmalıdır. Uyuma ve uyanma vaktinizi şimdiden düzenlemeye başlayarak alışkanlığa dönüştürmeniz size büyük kolaylık sağlayacaktır. Uyku ihtiyacı duymamızın tek sebebi günde bir kez enerji seviyemizi yükseltmek değil. Uyku sırasında beynimiz, uyanıkken sinirsel eylemlerin ardından beyinde biriken zehirli kalıntılardan arınıyor. Araştırmacılar uzun süre yeterli uyumayanların nöron ve sinaptik bağlantılarında yaşanan azalmanın kalıcı olduğunu daha sonra yeteri kadar uyunsa bile önceden oluşan zararın kalıcı olduğunu belirtiyor. Dolayısıyla gerekli düzeyde uyumamak hem öğrenme kalitesini hemde hayat kalitesini düşürüyor. İyi öğrenme için, iyi uyku çekmek gerekli şartlar arasında görünüyor.

Dijital Detoks: Bilgisayar / cep telefonu out!


Son dönemin en yararlı icatların arasında gösterilen bilgisayar ve cep telefonu yanlış kullanıldığı takdirde oldukça zararlı bir hal de alabiliyor. Bu nedenle sınav öncesinde yapılabilecek önceliklerinizi tespit edip cep telefonu ve bilgisayarı bir süreliğine bir yana koymak yararlı olabilir.

“Veliler sınavı bir varlık yokluk mücadelesi haline asla getirmemeli”


YKS öncesi öğrenciler kadar velilere de büyük görev düştüğünü belirten Bahçeşehir Koleji PDR Koordinatörü Özen Yazğan; “Şimdi heyecanla beklenen sınava günler kaldı. Bu aşamada yine siz ailelerin desteğine ihtiyaçları var. Çocuğunuz bu dönemde ciddiye alınmaya ve değer görmeye ihtiyaç duyarlar. Ciddiye alın ve değer verin. Bu süreçte çocuklarınızın yanında olduğunuzu hissettirin. Sığınılacak, rahatlatıcı bir liman olun. Çocuğunuzu başkalarıyla asla kıyaslamayın. Herkes biriciktir ve hiç kimse başkaları ile kıyaslanmaktan hoşlanmaz. Güvenin ama beklentiye girmeyin. Fakat sınavı bir varlık yokluk mücadelesi haline getirmemeye dikkat edin. Yaşamda tek belirleyici sınav sonuçları olmamalı. Çünkü yaşamın içinde sonsuz fırsatlar çocuklarınızı bekliyor” diyerek velilere sınav öncesi davranışları konusunda önerilerde bulundu.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)