adscode
adscode

YÖK Başkanı, 5 kıtadaki 52 farklı ülkeden yaklaşık 200 yabancı öğrenciyle iftarda buluştu

Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç, ailelerinden kilometrelerce uzakta olup Türkiye'deki üniversitelerde eğitim gören uluslararası öğrenciler ile iftar yemeğinde buluştu.

YÖK Başkanı, 5 kıtadaki 52 farklı ülkeden yaklaşık 200 yabancı öğrenciyle iftarda buluştu
Eğitim
YÖK Başkanlığında "ilk kez" gerçekleştirilen iftar yemeğine YÖK Başkanı Saraç ve bazı YÖK üyelerinin yanı sıra, bazı ülkelerin büyükelçileri ile eğitim ataşeleri ve Ankara'daki üniversitelerde lisans / lisansüstü eğitimlerine devam eden 52 farklı ülkeden yaklaşık 200 uluslararası öğrenci katıldı.
 

A.B.D., Afganistan, Angola, Arnavutluk, Avustralya, Azerbaycan, Bangladeş, Bosna –Hersek, Cibuti, Çad, Endonezya, Eritre, Etiyopya, Fildişi Sahilleri, Filipinler, Filistin, Gambia, Gana, Irak, İran, Japonya, Kamboçya, Kamerun, Karadağ, Kazakistan, Kenya, Kırgızistan, Kongo, Kosova, Libya, Makedonya, Malavi, Malezya, Mali, Mauritus, Mısır, Moritanya, Nijer, Pakistan Sırbistan, Somali, Sudan, Suriye, Tacikistan, Tayland, Tunus, Türkmenistan, Uganda, Ukrayna, Ürdün, Yemen ve Zimbabve vatandaşı öğrenciler, YÖK'te düzenlenen iftar yemeğinde bir araya geldi.
 
 
İftar yemeği öncesi bir konuşma gerçekleştiren YÖK Başkanı Saraç, Türkiye'de öğrenim gören 100 bine yakın uluslararası öğrencinin bulunduğunu ve Türkiye'de bu öğrencileri temsilen bu akşam öğrencilerle Yükseköğretim Kurulunda düzenlenen iftar yemeğinde buluştuklarını belirtti.
 
Eğitim için Türkiye'yi seçmiş olmalarından dolayı akademik, sosyal ve kültürel boyutlar açısından öğrencileri fevkalade önemsediklerinin altını çizen Başkan Saraç, Türk üniversitelerinin uluslararası çekim merkezi olmasında referans noktasının, reklamlar, sıralamalardaki başarılar, uluslararası anlaşmaların değil, Türkiye'de öğrenim gören uluslararası öğrenciler olduğunu bildiklerini vurguladı.
 
Uluslararası öğrencileri Türkiye yükseköğretimini dış dünyaya en iyi yansıtacak kişiler olduğunu yineleyen Saraç, bunun için Türk Yükseköğretiminin, bugün de yarın da sosyal güvenlikli politikalar doğrultusunda ve hiç vazgeçmeyeceği çoğulcu demokrasi anlayışı ile kalifiye bilgiyi öğrencilere sunacaklarını söyledi.
 
 
Öğrencilerin, küreselleşme ile kimliksizleştirilmeye çalışılan kendi dünyalarını, şahsiyetlerini, kültürlerini, vatanlarını ve aidiyetlerini koruyup ve kollayacaklarını temenni eden YÖK Başkanı, iftar programına katılan öğrenciler nezdinde eğitim gören tüm uluslararası öğrencilere başarılar dileyerek konuşmasını sonlandırdı.
  
 
YÖK Başkanı Saraç'ın konuşmasının ardından iftar yemeğine geçilirken, Başkan Saraç, iftarın ardından öğrencilerle bir süre sohbet etti ve öğrencilere hediyeler verdi. İftara katılan öğrenciler de düzenlenen iftar dolayısıyla memnuniyet duyduklarını ve Türkiye'de okumaktan mutlu olduklarını dile getirerek, Saraç'a davetinden dolayı teşekkür etti.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)