adscode
adscode

YÖK Başkanı Saraç Eğitim fakültelerinin Dekanları İle Buluştu

YÖK'TE EĞİTİM FAKÜLTELERİNİN DURUMU MASAYA YATIRILDI.

YÖK Başkanı Saraç Eğitim fakültelerinin Dekanları İle Buluştu
Üniversite

YÖK'ten yapılan yazılı açıklamaya göre, eğitim fakültelerinin kalite ve niteliğinin artırılması amacıyla Türkiye ve KKTC'deki eğitim fakültelerinin dekanları ile Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme Çalışma Grubu üyelerinin katılımıyla başkanlıkta toplantı gerçekleştirildi.



Toplantıya, YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç ile Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mehmet Şişman ve YÖK Başkan Danışmanı Prof. Dr. Mustafa Safran katıldı.

Saraç'ın açılış konuşmasıyla başlayan toplantı, YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Şişman'ın moderatörlüğünde devam etti.

Toplantıda, eğitim fakültelerinde akademik insan kaynağının yetiştirilmesi ve niteliğinin artırılması, pedagojik formasyon eğitiminde karşılaşılan sorunlar ve çözüm önerileri, eğitim fakültelerine yönelik kalite ve akreditasyon çalışmalarının başlatılması konuları görüşüldü.

Ayrıca, eğitim fakültelerinin yeni program açma taleplerinde istenilecek kriterlerin belirlenmesi, bu fakültelerin teknik altyapısının güçlendirilmesi, kontenjanları ve Milli Eğitim Bakanlığının öğretmen ihtiyaç analizi ile eğitim fakültelerinin kontenjanlar arası korelasyonu konuları da ele alındı.

Bu fakültelerdeki eğitimle ilgili sorunların tartışılması, çözümüne yönelik çalışmalara devam edilmesi ve gündemdeki maddelerin takip edilmesi için toplantıların YÖK koordinatörlüğünde geleneksel hale getirilmesine de karar verildi.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)