adscode
adscode

YÖK, Diplomaların Yöksis Sistemine İşlenmesinde Sorumluluk Almalıdır

Anadolu Eğitim Sendikası, diplomaların Yöksis üzerine işlenmesi için YÖK'e başvurdu.

YÖK, Diplomaların Yöksis Sistemine İşlenmesinde Sorumluluk Almalıdır
Sendikalar
Anadolu Eğitim Sendikası, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığına başvurarak diplomaların Yöksis üzerine işlenmesini talep etti. Kamu Hesapları Bilgi Sistemi (KBS) üzerinden mezuniyet bilgilerinin Yöksis kanalıyla entegre edilmesi zorunlu olup, konu ile ilgili YÖK’ün sorumluluk almasını aksi durumda memurlara külfet oluştuğunu belirtti.


Anadolu Eğitim Sendikası Hukuk Sekreterliği





Sayı:669-17/4708 Tarih: 20/06/2017
Konu: Diplomaların Yöksis Sistemine İşlenmesi


 
YÜKSEK ÖĞRETİM KURULU BAŞKANLIĞINA

Acil ve Sürelidir


İlgi:a) 25/06/2001 Tarih ve 4688 Sayılı Kamu Sendikalarıve Toplu Sözleşme Kanunu


Bilindiği üzere; Ülke genelinde yürütülen YÖKSİS veri tabanı çalışmaları kapsamında bütün kamu kurumları YÖKSİS veri tabanına entegre olmaktadır. Genellikle 2003 yılı ve öncesi mezun olan öğrencilerin mezuniyetleri E-devlet, ÖSYM, YÖK, Milli Eğitim vb. kurumlarda görünmemektedir. Özellikle Kamu Hesapları Bilgi Sistemi (KBS) ile Yöksis üzerinden mezuniyet güncellemesi yapılamamaktır. Bu durumda kamu kurumları bu konudan memurları sorumlu tutmakta ve bir an önce üniversitelerle iletişim kurularak Yöksis sistemine bunun işlenmesini talep etmektedir. Ülke genelindeki bir kaç üniversite dışında online olarak başvuru alan ve bunun toplu aktarımını yapan üniversite malesef yoktur. Memurlar bu konunun çözümü için üniversite ile iletişim kurmakta zorlanmakta ve telefonla bu konunun çözülmesi zor olmaktadır. Mezun olduğu okula gitmek zorunda kalan ve sonucunda yazılı müracaatla hem bu durum uzamakta hem de memurlara ek külfet getirmektedir. 

Başkanlığınızın bu konuda önlem alarak ve üniversitelerle iletişim kurarak, diplomaların Yöksis sistemi üzerine toplu olarak aktarılmasını talep etmekteyiz. Tek tek başvurular yerine sistem üzerinde bulunmayan diplomaların diploma defterleri ile aktarılması hem zamandan kazandıracak hem de memurların bireysel başvuruları ile emek ziyanı oluşmayacaktır. 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)