adscode
adscode

YÖK Türkiye’yi bu filmle tanıtacak

Yabancı öğrenciler Türkiye’yi bu filmle tanıyacak.

YÖK Türkiye’yi bu filmle tanıtacak
Üniversite

Yaşar Üniversitesi Medya İlişkileri Koordinatörlüğü Görsel Yönetmeni ve Yüksek Lisans öğrencisi Özer Batçıoğlu, Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) tarafından, yabancı öğrencilere ülkemizi tanıtacak filmi belirlemek için düzenlenen “Türkiye'de Öğrenci Olmak Harika" isimli yarışmada birinci oldu.


YÖK’ÜN YARIŞMASINDA BİRİNCİ OLAN “TÜRKİYE’DE ÖĞRENCİ OLMAK HARİKA” TEMALI ÖZER BATÇIOĞLU’NUN HAZIRLADIĞI FİLMİ İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN!




 
YÖK, 55 bine ulaşan yabancı öğrenci sayısını daha da artırmak, 179 üniversitenin dünya yükseköğretimdeki payının artması ve sayının 2015 hedefi olan 100 bine ulaşmasını sağlamak için tanıtım atağı başlattı. İnternetteki “Study in Turkey” sitesiyle tanıtımlar yapan YÖK,  yabancı öğrencilere, Türkiye’nin uluslararası alanda daha iyi tanıtımının yapılması amacıyla kısa film yarışması düzenledi. Yaşar Üniversitesi Medya İlişkileri Koordinatörlüğü Görsel Yönetmeni ve Yüksek Lisans öğrencisi Özer Batçıoğlu’nun, yabancı öğrencilerin gözünden kültürü, doğası, yemekleri ve tarihiyle Türkiye’yi anlattığı “Her şey güzel” isimli filmi, tüm Türkiye’deki üniversitelerden katılımın olduğu yarışmada birinciliğe layık görüldü.
 
EN ÇOK MİSAFİRPERVELİĞİMİZİ SEVİYORLAR
Yabancı öğrencilerin Türkiye deneyimlerini kameraya yansıttığı filmiyle birinciliği alan Batçıoğlu, “Türkiye’yi uluslararası alanda tanıtacak kısa filmi çekmek gerçekten gurur verici. Yapım sürecinde yabancı ve Türk öğrencilerle birlikte çalışmak, kültürler arası ahengi, uyumu görmek çok güzeldi. Onların Türkiye’de gerçekten mutlu olduğunu görmek, yaptığım işin ne kadar doğru olduğunu gösterdi. Yabancı öğrenciler, kültürümüzü, tarihimizi, doğal güzelliklerimizi yakından inceliyor ve çok önem veriyor. Filmin çekim aşamasında bunu yakından gördüm. Tarihi mekanlara ve tatil amacıyla gezebilecek pek çok yere sık sık gidiyorlar, Türk yemeklerini de çok seviyorlar. Ama en çok sevdikleri şeyin misafirperverliğimiz olduğunu gözlemledim. Bu gözlemlerimi de senaryoma en iyi şekilde aktarmaya çalıştım” dedi.
 
ÜLKEMİZİ KARTPOSTAL İLE TANITTILAR
Türkiye’nin tüm güzelliklerini yabancı öğrencilerin gözünden ve dilinden anlatmak istediğini belirten Özer Batçıoğlu, “Yabancı öğrencilerin gezdiği tarihi ve turistik yerleri, kültürümüzde tanıdıkları objeleri ve tattığı yemekleri, artık günümüzde pek kullanılmayan ama eskiden hayatımızda sıkça yer alan kartpostallar ile anlatmaya çalıştım. Kartpostalın çok güzel ve nostaljik bir yapısı var. Eskiden herkes tatile gittiği yerden kartpostal atardı. Ama günümüzde teknolojik imkanlar sonrası geçerliliğini maalesef yitirdi. Ben de senaryomda kartpostal öğesini kullanmak istedim. Böylece hem geçmişin izlerini filmimin senaryosunda yer almasını sağlarken yabancı öğrencilerin de ailelerine Türkiye’yi kartpostallardaki güzel karelerle kendi dillerinden anlatmasını sağlamış oldum. Yabancı öğrencilerin ülkemizi İzmir’in güzellikleriyle tanıyacak olmaları da ayrıca gurur verici” diye konuştu.






 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)