adscode
adscode

YÖK Üyesi Prof. Dr. Rahmi Er Pakistanlı öğrencilerle uluştu

YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Rahmi Er, 20 Nisan 2017 tarihinde İÜ Profesörler Evi’nde düzenlenen yemekte İstanbul Üniversitesi’nde YÖK burslusu olarak hukuk alanında doktora yapan Pakistan-Keşmir’li…

YÖK Üyesi Prof. Dr. Rahmi Er Pakistanlı öğrencilerle uluştu
Üniversite
YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç başkanlığındaki, YÖK Üyeleri Prof. Dr. Hasan Mandal, Prof. Dr. Rahmi Er, Dr. M. Emin Zararsız ile İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak, Akdeniz Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Mustafa Ünal, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay ve İÜ Edebiyat Fakültesi Urdu Dili ve Edebiyatı Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Halil Toker’den oluşan heyet, 14-15 Nisan 2016 tarihlerinde Pakistan İslam Cumhuriyeti’ne resmi bir ziyarette bulundular. Pakistan’a yapılan ziyarette iki ülke arasında yükseköğretim alanında iş birliğini öngören bir mutabakat zaptı imzalanmıştı.

YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Rahmi Er, İstanbul Üniversitesi’nde “doktora” eğitimi alan Pakistanlı Öğrenciler Syed Murad Ali Shah ve Syed Muhammad Farruk Bukhari ile buluştuğu yemekte yaptığı açıklamada şunları dile getirdi: “Yapılan resmi görüşmelerde Pakistan üniversitelerinin ihtiyaç duyduğu doktoralı elemanların Pakistan hükümeti burslusu olarak Türkiye’de yetiştirilmesinde mutabakata varılmıştı. Heyet ayrıca Keşmir bölgesine geçerek Muzaffarabad’daki Azad Jammu & Kashmir Üniversitesi’ni (AJKU) ziyaret etmiş, bu üniversitenin ihtiyaç duyduğu akademik kadroları YÖK bursu ile Türkiye’de yetiştirme sözü verilmişti. YÖK bu çerçevede 2016-2017 öğretim yılında AJKU’lu 15 öğrenciyi çeşitli alanlarda doktora veya lisans öğrenimi görmek üzere üniversitelere göndermişti. İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü de AJKU kütüphanelerine destek amacıyla yaklaşık 1500 kitabı kendi imkânları ile AJKU’ya 2016 yılı içinde ulaştırmıştı.”
 
İstanbul Üniversitesi’nde doktora yapan Pakistan-Keşmir’li öğrenciler, YÖK’ün desteği ve İstanbul Üniversitesi’nin ilgisinden ayrıca Türkiye’de bulunmaktan çok mutlu olduklarını dile getirdiler.

Prof. Dr. Er, öğrencilerin memnuniyetini görmekten mutlu olduğunu, bu yıl bu üniversiteye ve Pakistan’ın diğer üniversitelerine olan desteğin daha da arttırılacağını söyledi.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)