adscode
adscode

YÖKDİL sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

5 Mart'ta yapılan YÖKDİL sınavının sonuçları ne zaman açıklanacak? Yükseköğretim Kurulu tarafından yapılan alana özgü ilk akademik dil sınavı olan YÖKDİL bu sene ilk kez gerçekleşti. Sınav sonuçlarının…

YÖKDİL sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?
Eğitim
YÖK tarafından başlatılan YÖKDİL Sınavı, Anadolu ve Ankara üniversiteleri iş birliğiyle hazırlandı. Sınav soruları Ankara Üniversitesince hazırlanırken, sınavın organizasyonunu ise Anadolu Üniversitesi gerçekleştirdi.

Alana özgü ilk akademik dil sınavı YÖKDİL, mevcut Yabancı Dil  Sınavı'nın (YDS) yanında, adayın alanındaki (fen, sosyal ve sağlık) İngilizce  yeterliliğini belirlemeye yönelik akademik yabancı dil sınavı niteliği taşıyor.

YÖKDİL SONUÇLARI NASIL DEĞERLENDİRİLECEK?

Değerlendirme 100 (yüz) puan üzerinden, yalnızca doğru cevaplar dikkate alınarak yapılacak, yanlış cevaplar sınav sonucuna etki etmeyecek. Adayın birden fazla cevap verdiği sorular yanlış kabul edilecek. 

Sınavdan sonra yapılan analizlerde bir testteki sorulardan herhangi biri, biçimsel veya bilimsel bir nedenle “geçersiz” sayıldığı takdirde, sınava giren adayların ilgili soruyu doğru cevapladığı kabul edilecek. Puan hesaplamasında [Puan = (Doğru Sayısı / Soru Sayısı) * 100] formülü kullanılacak.

İlgili mevzuatsal düzenlemelerimizde olduğu ve YDS sınavında uygulandığı gibi, doktora başvuru sürecinden en az 55, doçentlik başvuru sürecinde de en az 65 olması gerekecek. 

SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

5 Mart tarihinde yapılan YÖKDİL Sınav sonuçları yokdil.yok.gov.tr adresinden açıklanacak. Yüksek Öğretim Kurulu'ndan henüz sonuçların açıklanacağı tarih konusunda net bir açıklama yapılmadı.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)