adscode
adscode

Yoksa siz hala tüm şifrelerinizi değiştirmediniz mi?

Online güvenlik olan OpenSSL'de güvenlik açığı çıkması sonucu bütün şifrelerimiz tehlike altında.

 Yoksa siz hala tüm şifrelerinizi değiştirmediniz mi?
Bilim Teknoloji

Önemli şifrelerin güvenliğini en üst seviyede tutmak için kullanılan SSL şifrelemeye yardımcı olan OpenSSL'de "Heartbleed" adı verilen bir açığın ortaya çıkması sonucu neredeyse bütün şifrelerimiz açığa çıktı. Şifrelerimizi hedef olan çoğu virüse "beni vurmamıştır" diyerek geçmişizdir ama bu sefer durum çok daha ciddi!

İnternet sunucularının 3te 2sinin OpenSSL kullanıdığını düşünürsek şifrelerinizin 3te 2si tehdit altında demektir. OpenSSL önlemini derhal alırken kullanıcıların da acilen tüm şifrelerini değiştirmeleri gerekiyor. 

Peki kullandığınız sosyal ağların hangilerinin şifresini değiştirmeniz gerekiyor?

Başta Facebook, Instagram ,Google hesap ve ürünleriniz olmak üzere Pinterest, Tumblr, Yahoo, Dropbox, Minecraft ve SoundCloud acilen şifresi değişmesi gerekenler listesinde. Hatta Tumblr geçtiğimiz günlerde tüm kullanıcılarına bir mail yollayarak şifrelerini değiştirmeleri gerektiğini söylemişti.

 

Bu önemli açıktan etkilenmeyen servisler arasında ilk dikkat çekenler Apple servisleri, Twitter, Linkedin ve Hotmail.

 

OpenSSL nedir?

Karşılıklı şifreleme işlemlerinde kullanılan SSL ve TLS protokollerinin özgür yazılım halidir. Neredeyse bütün açık kaynak kodlu ve özgür yazılım temelli sunucu sistemlerinde kullanılıyor olması OpenSSL'i çok hayati bir yere taşıyor. bilgiçağı


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)