adscode
adscode

YÖK'ten güz dönemi formasyon kararı

2014-2015 Öğretim Yılı Güz Döneminde Açılacak Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programları Hakkında Açıklama

YÖK'ten güz dönemi formasyon kararı
Eğitim
2014-2015 Öğretim Yılı Güz Döneminden itibaren başlatılacak pedagojik formasyon eğitimi programları için üniversitelerin kontenjan talepleri ve kapasiteleri göz önünde bulundurularak Yükseköğretim Kurulu'nun 25 Eylül 2014 tarihli toplantısında değerlendirilerek onaylanmış olup program açılan her üniversite, kendi imkanlarına göre bu programları en az iki dönem halinde, Temmuz 2015 sonunda tamamlanacak şekilde planlayıp uygulayacaktır.

ÖSYM tarafından geçtiğimiz dönemlerde ilgili lisans programlarının mezunları için yapılan iki ayrı merkezi yerleştirme sonunda, yeniden bir yerleştirme yapılmayacak olup programlara katılmak için bekleyen fazla mezun aday olmadığı için bundan böyle mezunlar da bulundukları ilde ya da başka bir ilde program açılan üniversitelere başvurabileceklerdir. Üniversitelere verilen toplam kontenjanın en az %25'i, daha önce de olduğu gibi söz konusu mezunlara ayrılacaktır.

Verilen toplam kontenjan, ilgili lisans alanlarına ve başvurabilecek öğrenci potansiyeline bağlı olarak hakkaniyete uygun şekilde dağıtılacaktır. Kontenjandan fazla başvuru olması durumunda daha önceki programlarda da olduğu gibi üniversite senatolarınca belirlenen kriterlere göre sıralama yapılacak; lisans öğrencileri için ayrılan kontenjanlarda öncelik, son sınıflardan başlayarak üst sınıflarda olan öğrencilere verilecektir.

Pedagojik formasyon eğitimi sertifika programlarıyla ilgili güncellenen yeni Usul ve Esaslar da 2014-2015 Öğretim Yılı Güz Döneminden itibaren uygulanacaktır.

 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)