adscode
adscode

YÖK'ten Rektör Saraç'a inceleme

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten'in, "Gülen örgütü adına haraç topluyor" dediği Dicle Üniversitesi Rektörü Jale Saraç hakkında YÖK inceleme başlattı.

YÖK'ten Rektör Saraç'a inceleme
Üniversite
Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç ile ilgili inceleme başlattı. AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, rektör ve üniversite yönetiminin, F tipi örgüte öğretim üyelerinin maaşından haraç topladıklarını iddia ederek, istifa çağrısında bulunmuştu. İçten'in açıklamalarını dikkate alan YÖK, Dicle Üniversitesi'nde paralel yapılanma ile ilgili inceleme başlattı. YÖK yetkilileri, Dicle Üniversitesi'nde uzun süredir yolsuzluk, atamalarda liyakata uyulmaması gibi konulardan soruşturmaların sürdüğünü belirtti.

'KADROLARIN KAÇI HAŞHAŞİ'
YÖK son olarak öğretim üyelerinin maaşından zorla haraç kesilmesi ile ilgili iddiaların da inceleneceğini açıkladı. Diğer taraftan AK Parti Milletvekili İçten, Türkiye'nin ilk başörtülü rektörü olan Prof Saraç ile üniversite yönetimine, düzenlediği basın toplantısında ağır suçlamalarda bulundu. Rektör Prof. Dr. Saraç ile üniversite yönetimini istifaya davet eden İçten, Diyarbakır'da 'F tipi örgütün', vakıf üniversitesi kurduğunu söyleyerek, "Jale hanım geldikten sonra üniversiteye Diyarbakırlıların dışında 80 ilden ithal bir sürü eleman getiriyorlar. Bunlara, 'Bak kardeşim ben seni getiriyorum maaşının yüzde 15-20 ne koparırsa, F tipi örgütüne vereceksin' deniliyor. Kimlerin maaşları kesildi, haraç olarak verildi? Kaç tane öğretim görevlisi görevdeyken görevden alındı, uzaklaştırıldı? Kadroların kaçı haşhaşi?" ifadelerine yer verdi.
'Ülkeye dön' deyince atıldı.

Dicle Üniversitesi rektörlüğü, doçentlik kadrosu olmasına rağmen, İlahiyat Fakültesinde görevli Doç. Dr. Ahmet İnan'ı kadroya almamıştı. Fethullah Gülen'i yerel televizyonda eleştiren İnan'ın okulla ilişiği, programdan bir gün sonra gönderilen tebligatla kesilmişti.Sabah-SAFURE CANTURK


 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)